Hlavní obsah

Karviná může v Lize mistrů jenom překvapit

KARVINÁ

Bez silných slov a nadsazených plánů vstoupí v sobotu házenkáři Baníku Karviná poosmé za sebou do základní skupiny Ligy mistrů a čeká je nesmírně těžký soupeř, předloňský vítěz soutěže Barcelona FC. Kromě loni čtvrtého celku španělské ligy ještě tým trenéra Jiřího Kekrta změří síly s francouzským Ivry a Dynamem Astrachaň z Ruska.

Článek

„Soutěž začíná brzy, a tak na zásadní přípravu není čas. Vždy nám trvá, než se dáme dohromady,“ vysvětlil kouč Jiří Kekrt, proč Karvinští ještě nikdy nepostoupili do play off Ligy mistrů. Daleko k tomu budou mít zřejmě i letos. „Házenkářská Champions League se blíží fotbalové, ale ne ekonomicky. Letos máme skupinu nejnabitější i proto, že ze čtvrtého koše jsme dostali Barcelonu,“ dodal manažer Miroslav Pelech.

Se sedminásobným vítězem PMEZ a nástupnické soutěže Ligy mistrů se Karvinští nikdy neutkali. „Síla soupeřů je taková, že bych byl rád, pokud bychom odehráli zápasy důstojně. Máme lepší formu než před rokem, přesto můžeme pouze překvapit,“ prohlásil Kekrt. „Snad se vyvarujeme ostudy jako loni s německým Kielem, kdy jsme dostali doma padesát gólů,“ doufal kapitán Tomáš Heinz.

Soupeř Karviné tak po loňském neúspěchu hodně posiloval. Skvělý Argentinec Gull si zahrál proti Baníku loni za Valladolid, křídelník Rocas přišel z Portlandu za asi 6 miliónů korun, což by pokrylo polovinu rozpočtu českého mistra. Posilami jsou další reprezentanti, Lozano a Garabaya, či Dánové Noddesbo a gólman Hvidt.

Poté, co se letos musejí duely Ligy mistrů hrát na modré gumě, týmy jsou povinny zajistit televizní přenos a pobyt v cizině si hradí samy, tak hodně vzrostly náklady. Karviná musí sáhnout do kasy pro 2,7 miliónu. „Celkově nás vyjde start v Lize mistrů asi na pět miliónů. Soutěž je už jen pro bohaté, přesto v ní chceme hrát i dál,“ dodal Pelech.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články