Hlavní obsah

Volejbalistky: Postup byl dobrý, převládá ale zklamání

Převážně zklamání z výkonů v osmifinalové skupině zastínilo při hodnocení působení českých volejbalistek na mistrovství Evropy úspěch, který představoval postup ze základní části. Zlomem byl podle většiny reprezentantek úterní zápas s Belgičankami, na které si z osmifinálových soupeřů nejvíce věřily.

Článek

"Myslím si, že to zklamání je u všech, cítily jsme se na víc," řekla ČTK trenérka Táňa Krempaská po posledním utkání na šampionátu, v němž ve čtvrtek Češky prohrály se Srbskem jasně 0:3 na sety. "Samozřejmě jeden krok jsme udělaly, postoupily jsme ze skupiny, ale jako trenérka s tím nejsem spokojená. Mohlo se v této druhé části udělat víc," dodala.

Kapitánka Jana Šimánková řekla, že kdyby jí před začátkem šampionátu, který o víkendu vyvrcholí v Lucemburku, někdo řekl, že tým postoupí ze skupiny, byla by nadšená. "Ale teď to je pro mě trochu zklamání. Zlom byl určitě zápas s Belgií," poznamenala o utkání, které české hráčky po špatném výkonu ztratily ve čtyřech setech.

Hodně nespokojená byla kapitánka se čtvrtečním výkonem. "Vůbec tam nebyla motivace, byla to úplně druhá stránka našeho týmu," poznamenala. Přitom v případě, že by Češky uspěly v jednom ze tří utkání osmifinálové skupiny, mohly si zajistit přímou účast na příštím mistrovství, které se uskuteční za dva roky v Polsku.

"Je to škoda. Začátek mistrovství byl krásný, udělaly jsme si perfektní reklamu v prvních třech zápasech. Pak už to prostě nebylo ono, nešlapalo to, jak má," uvedla blokařka Milada Spalová. "Zlomem byl zápas s Belgií. Kdybychom vyhrály, tak by bylo všechno jinak," dodala pro ČTK.

"Já osobně jsem doufala v lepší výsledky a zejména v lepší hru," prohlásila smečařka Tereza Matuszková, která během letní pauzy změnila klubový dres a místo polského Kalisze bude sbírat body v Itálii pro Řím. Podobně jako další hráčky dodala, že úspěchem byl už sám postup ze základní skupiny.

Za jasnou prohrou se Srbskem je podle Matuszkové možné hledat únavu z náročného šampionátu a zřejmě i celkové zklamání, které se prý s týmem táhlo od zápasu s Belgií. "Asi už nebyla dostatečná víra," uzavřela česká smečařka.

Reklama