Hlavní obsah

V zápase basketbalistek s Belgií jde o pozici pro čtvrtfinále

VASTO/PRAHA

O prvenství v kvalifikační skupině evropského šampionátu v Itálii hrají v úterý od 18.30 h české basketbalistky s Belgií, už předem ale mohou uvažovat o soupeři pro čtvrtfinále. České basketbalistky v úvodním utkání osmifinálové skupiny sice prohrály s Německem, ve druhém zápase proti Litvě však dokázaly silného týmového ducha a své soupeřeky porazily, přestože se zápas dlouho vyvíjel nepříznivě.

Článek

Pokud reprezentantky v úterý ve Vastu zvítězí, zřejmě narazí na vítězky zítřejšího odpoledního duelu domácích Italek s Běloruskami, ale v případě porážky skončí v tabulce skupiny E druhé nebo třetí, a to by pak potkaly někoho z favorizovaného tria Rusko, Francie či Španělsko.

„Zdá se tedy výhodné obsadit první příčku. Druhá skupina, v níž zůstávají neporažené Španělky, se ale dohrává o den později, takže na rozdíl od soupeřek si nemůžeme vybírat,“ říká trenér Jan Bobrovský s tím, že pro sebedůvěru českého národního týmu by skalp belgických basketbalistek uvítal.

Bobrovský: Pilovali jsme střelbu, která nám dělá potíže

„Belgičanky sice v neděli večer klopýtly s Lotyškami, ale dvě jejich hvězdy Wautersová a Wambeová tu mají špičkovou formu. Proto jsme se hodně zaměřili na to, jak je bránit a pilovala se i střelba, která nám dělá dost potíže,“ tvrdí kouč, podle nějž tým při selhání proti Německu ani potom s Litvou nehrál tak uvolněně jako v základní skupině. „Trochu tu na nás lehla herní krize, ale postup jsme vydřely. Když to prostě nejde střelecky, musíme hrát z obrany,“ uvažuje Eva Vítečková, šestá nejproduktivnější hráčka šampionátu.

„Holky si příliš nechaly vnutit herní styl soupeřek, které proti nám neměly co ztratit, ale vítěznou cestu našly zlepšením obranné práce včetně doskoku i přesnější koncovkou,“ doplňuje kouč, jenž při pondělním dnu volna pustil tým na výlet do Lanciana.

Sám se před večerním tréninkem odvážně i při větrném počasí vydal do mořských vln. Vyhraněné přání, koho by chtěl ve čtvrtfinále potkat, ale Bobrovský nemá. Podobně jsou na tom hráčky tvrdící, že zatím myslí jen na střetnutí s Belgií, a tak pouze manažer Hamza s neochvějnou vírou v úterní vítězství tipuje, že v boji o postup do semifinále potkáme nevyzpytatelné Bělorusko.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články