Hlavní obsah

Stolní tenisté nestačili ani na Německo

MAGDEBURK

Hladkou porážkou 0:3 s Německem se v sobotu čeští stolní tenisté rozloučili se Světovým pohárem družstev v Magdeburku. V závěrečném utkání proti domácímu týmu nehrál nejlepší český reprezentant posledních let Petr Korbel, ale také soupeř postrádal svoji nemocnou jedničku Tima Bolla.

Foto: internet

Petr Korbel

Článek

Přesto Němci dosáhli hladkého vítězství. Český tým získal jediný set v úvodu čtyřhry, v níž dvojice Tomáš Pavelka, Antonín Gavlas nakonec vyrovnaný zápas s Christianem Süssem a Bastianem Stegerem rovněž prohrála.

"Němci i bez Bölla jsou stále velmi silným soupeřem, navíc hráli v domácím prostředí. V prvním utkání Klásek proti Süssovi bojoval, ale nezvládl to technicky. Gavlas pak proti Ovčarovovi neměl šanci, příliš mnoho chyboval a nedokázal dodržet stanovenou taktiku," shrnul v rozhovoru se spolupracovníkem ČTK trenér Tomáš Demek. "Jen ve čtyřhře jsme hráli rovnocennou partii. Dokonce bych řekl, že jsme byli lepší. Při troše štěstí v koncovce se to dalo vyhrát a mohli jsem ještě zápas zdramatizovat," dodal.

Tým v Magdeburku nevyhrál ani jediné utkání a Demek se netajil zklamáním. "Určitě jsem čekal více. Tajně jsem doufal, že alespoň jednou vyhrajeme. Takhle jsme dosáhli jen na dva dílčí úspěchy, a to jsou výhry Pavelky nad O Sang Unem a Korbela nad Schlagerem. Jinak turnaj ukázal, že za světovou špičkou zaostáváme v mnoha směrech včetně celkového zázemí, které máme skoro na amatérské úrovni. A to se pak s nejlepšími celky světa jen těžko můžeme měřit," řekl rozladěný Demek.

Skupina B:
Německo - ČR 3:0
Süss - Klásek 3:0 (8, 7, 13), Ovčarov - Gavlas 3:0 (4, 7, 4), Süss, Steger - Pavelka, Gavlas 3:1 (-8, 9, 10, 10).
Korea - Rakousko 3:1.
Konečné pořadí: 1. Korea 3 zápasy/3 vítězství, 2. Rakousko 3/2, 3. Německo 3/1, 4. ČR 3/0.
Skupina A:
Čína - Francie 3:0, Hongkong - Rusko 3:1.
Konečné pořadí: 1. Čína 3/3, 2. Hongkong 3/2, 3. Francie 3/1, 4. Rusko 3/0.

Reklama