Hlavní obsah

Welschova Málaga porazila zámořský Memphis

Basketbalisté Memphisu našli přemožitele na evropském turné v rámci přípravy na nový ročník NBA. V Málaze nestačil tým s hvězdným Španělem Pauem Gasolem na domácí celek Unicaja, v jehož dresu do hry nezasáhl český reprezentant Jiří Welsch, ale se spoluhráči se mohl radovat z výhry 102:99.

Článek

Před 10 000 diváky byl hrdinou zápasu Boniface Ndong, který v poslední minutě a půl vstřelil zámořskému celku šest bodů. Nejlepším střelcem zápasu byl ale s 21 body další španělský reprezentant v memphiském dresu Juan Carlos Navarro. Největším tahákem pro španělské publikum pak byla určitě domácí hvězda v dresu Memphisu Pau Gasol, autor dvaceti bodů a deseti doskoků v zápase.

Sympatie většiny příznivců v hale ale byly pochopitelně na straně Málagy a tým se jim také odvděčil vítězstvím nad favorizovaným týmem z NBA. "Jsou to prostě jen hráči jako my. Snažili jsme se hrát agresivně a nedovolit jejich hvězdám se prosadit," řekl po zápase hráč Málagy Marcus Haislip.

"Po celou dobu hráli opravdu velmi tvrdě, nedařilo se nám pořádně koncentrovat," stěžoval si na druhé straně Gasol. "Nemůžeme čekat, že nám spadne vítězství do klína jen proto, že my jsme tým z NBA proti týmu z Evropy. Příště musíme více bojovat po celý zápas," dodal sebekriticky.

"Nebyl to zrovna pohledný zápas, spíš těžký boj. Ale my jsme také nepřijeli hrát na krásu, přijeli jsme vyhrát," řekl o utkání trenér Memphisu Marc Iavaroni. Toho musely trápit především časté chyby v obraně a špatné doskoky jeho svěřenců.

Reklama

Související témata: