Hlavní obsah

Baseballisté Yankees hledají po 11 letech nového trenéra

Nejslavnější klub baseballové historie New York Yankees bude mít po 11 letech nového hlavního trenéra. Dosavadní šéf střídačky Joe Torre totiž odmítl novou smlouvu se sníženým základním platem a klub z Bronxu tak bude hledat jeho nástupce.

Článek

Yankees letos potřetí za sebou vypadli v prvním kole play-off MLB, což je u klubu s 26 tituly bráno jako neúspěch. Proto vedení mužstva nabídlo Torremu, jenž si ve své poslední sezóně vydělal přes sedm miliónů dolarů, nový roční kontrakt s upraveným platem.

Základní gáže měla být rovných pět miliónů, s bonusem milión za každé kolo play-off. Sedmašedesátiletý Torre si tedy mohl v případě postupu do Světové série vydělat až osm miliónů, ale odmítl. "Respektujeme jeho rozhodnutí, pro New York Yankees je čas jít dál," uvedl na čtvrteční tiskové konferenci prezident týmu Randy Levine.

Torre přišel k Yankees v roce 1996 a v prvních pěti sezónách s týmem získal čtyři triumfy. Od roku 2000 se mu však na titul navzdory suverénně největšímu rozpočtu v lize dosáhnout nepodařilo. "Naším cílem je vítězství ve Světové sérii, a bohužel jsme sedm let tohoto cíle nedosáhli. Není to ale konkrétně něčí chyba, je to naše kolektivní chyba," dodal Levine.

Reklama