Hlavní obsah

České házenkářky podlehly Chorvatsku o 12 branek

Vysokou prohru o dvanáct branek utrpěly české házenkářky v druhém utkání na mezinárodním turnaji v Záhřebu. V sobotu nestačily na domácí Chorvatsko, které vyhrálo 36:24. "Domácí mají veliké ambice postoupit na olympijské hry a tomu podřizují veškerou přípravu. Je to pátý celek z mistrovství Evropy a jeho kvalita je velice vysoká," řekl ČTK trenér Jiří Tkadlec.

Článek

"Patří k absolutní světové špičce a veliký rozdíl ve výkonnosti se v sobotu projevil," řekl ČTK trenér Jiří Tkadlec. "Rozdíly jsou ve hře jednotlivkyň, v kondici, síle i rychlosti i celého družstva," dodal.

Český celek držel poměrně vyrovnané skóre jen do 17. minuty, kdy prohrával pouze 6:8. V závěru poločasu však manko narostlo na devět gólů. Úvod druhého poločasu český výběr zvládl a snížil na 15:20, ale od té doby opět dominovaly domácí hráčky.

"Ve druhých částech poločasů nám docházely síly. Soupeř klidně může vystřídat a kvalitu to nezmění, na to my nemůžeme myslet. Ale je to pro nás obrovská škola sbírání zkušeností," uvedl Tkadlec.

ČR - Chorvatsko 24:36 (10:19)
Sestava a branky ČR: Raníková, Selicharová - Zámorská 1, Kysučanová 8/1, Knytlová 4, Zachová, Poznarová 2, Roučková, Jonášová, Vítková 1, Hrbková, Simerská 4, Vojtíšková 3, Kovačiková, Tomečková 1.
Nejvíce branek Chorvatska: Galeová 7, Franičová 5. Rozhodčí: Načevski, Nikolovski (oba Mak.). Sedmimetrové hody: 2/1 - 4/3. Vyloučení: 2:0. Diváci: 400.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články