Hlavní obsah

Volejbalisté Opavy porazili ve Vyzývacím poháru Burgas

Volejbalisté Opavy v sobotu porazili v úvodním utkání druhého kola Vyzývacího poháru Burgas 3:1. Odveta se uskuteční v pátek v Bulharsku.

Článek

Bulharský celek nastoupil s dvěma reprezentanty, blokařem Nikolovem a nahrávačem Stanevem, a hned v úvodním setu dokázal, že je silným soupeřem. Výborné bloky i obrana v poli dělaly domácím hráčům značné problémy a prosazoval se pouze Rybníček, který s jistotou bodoval.

Burgas vedl už 19:12, ale domácí dokázali vyrovnat a ve vypjatém závěru dvakrát Bulhary zablokovat. Hosté, dál skvěle dirigovaní Stanevem, utekli v druhé sadě Opavanům o šest bodů a zásluhu na tom měli zejména dvoumetroví smečaři Samunev a Christov. Tentokrát už Opava ztrátu nedotáhla.

V úvodu třetího setu Opavanům vycházelo podání a postupně získali až devítibodový náskok. Hráli uvolněně, vycházely jim útočné kombinace a svého soupeře zcela jasně přehrávali. Servis směřovaný na libero Vasileva byl ve čtvrté sadě velmi účinný a Opava opět bodově odskočila. Hráči Burgasu se pokoušeli o zvrat, ale rozjetí opavští volejbalisté už nebyli k zastavení.

Podle opavského trenéra Martina Demara rozhodl první set, v kterém zavelel Rybníček k obratu servisem a útokem. "To Bulhary srazilo do kolen, a přestože pak další set vyhráli, zůstalo jim to v hlavách. Třetí a čtvrtý set, to byla z naší strany exhibice, hráči se bavili. Tak by měla naše hra vypadat," uvedl Demar.

VK Opava - Neftochimik Burgas 3:1 (27, -17, 15, 16)
Rozhodčí: Ujhaziová, Juhasz (oba Maď.). Čas: 103 min. Diváci: 500.
Sestava Opavy: Cerha, Sukuba, Rybníček, Piovarči, Szabolcs, Malčík, libero Kysela.

Reklama

Související témata: