Hlavní obsah

Budějovičtí volejbalisté prohráli v LM v Cannes 1:3

CANNES

Volejbalisté Českých Budějovic prohráli i svůj druhý zápas v Lize mistrů. Po výborném výkonu a těsné porážce před týdnem s italským Cuneem podlehli v úterý ve Francii týmu AS Cannes 1:3. Jihočeši slibně začali a získali první set suverénně v poměru 25:16, druhou sadu však v koncovce těsně ztratili. Pak už měli zápas ve své režii domácí hráči.

Článek

"V prvním setu jsme hráli dobrý volejbal, bohužel jsme nezvládli koncovku v tom druhém, to rozhodlo. Pak jsme přestali přihrávat, měli jsme problémy s útokem. Tahali jsme za kratší konec, udělali jsme vždy v rozehře o dvě chybičky v útoku více," řekl spolupracovníkovi ČTK trenér Jihočechů Petr Brom.

Stejně jako doma s Cuneem i v úterý jeho svěřenci na favorizovaného soupeře vlétli a rychle si vybudovali tříbodový náskok. Výborně bránili a díky kvalitní hře drželi neustále Cannes pod tlakem. V útoku přidávali body hlavně univerzál Motys a blokař Pochop a s pomocí chybujících domácích hráčů získali první set.

Po změně stran se Jihočeši už tolik neprosazovali na síti a domácí se rychle ujali vedení 10:5. V prostřední části ho však Bromův tým smazal a vedl ještě 19:18. První setbol ale nabídl za stavu 23:23 soupeři smečař Čajan chybou v útoku a Fin Kunnari jej využil.

Cuneo zdolalo Iraklis

Pak už český mistr držel s Cannes krok jen do desítky, měl problémy s příjmem a tím pádem i útokem. Soupeř servisem definitivně převzal iniciativu a bezchybným výkonem už nedal Jihočechům šanci. Ti jakoby ztratili odvahu v útoku a v závěru už byl celý tým poloviční.

Tým Cannes si do tabulky skupiny A připsal druhé vítězství a je v čele před Cuneem, které v úterý zdolalo Iraklis 3:0. "Byl to těžší zápas než v Soluni, protože soupeř byl silnější. Výborně blokoval, hrál skvěle, nevěděl jsem v prvním setu, co mám dělat. Naštěstí jsme to ale otočili," řekl kouč vítězů a bývalý šéf české reprezentace Laurent Tillie.

Do play-off Ligy mistrů postoupí z každé skupiny dva celky. První polovinu základní části zakončí český mistr v Řecku na půdě Iraklisu Soluň až 12. prosince po reprezentační přestávce kvůli Světovému poháru a olympijským kvalifikacím.

Výsledky - 2. kolo:
AS Cannes - Jihostroj České Budějovice 3:1 (-16, 23, 19, 16)
Rozhodčí: Vaz de Castro (Port.), Hodoň (SR). Čas: 97 min. Diváci 800.
Cannes: Hotulevs, Hardy, Perez, Celitans, Trommel, Kunnari, libero Exiga - Bazin, Corda.
Č. Budějovice: Sládeček, Motys, Pochop, Smrčka, Zach, Čajan, libero Habada - Ventruba, Mach, Pitner.
Cuneo - Iraklis Soluň 3:0 (25, 20, 19).
Tabulka skupiny A:
1. Cannes2206:1168:1464
2. Cuneo2206:2196:1704
3. Č. Budějovice2023:6189:2102
4. Soluň2020:6127:1542

Reklama