Hlavní obsah

Házenkáři na Superpoháru těsně prohráli s Poláky

DORTMUND/OPAVA

Těsnou porážkou o dva góly s Poláky vstoupili čeští házenkáři do Superpoháru, prestižního turnaje na německé půdě pro pozvané země, jež někdy hrály finále MS.

Článek

„Deset minut před koncem to bylo jen 22:23 a hráli jsme přesilovku, bohužel v ní nevyužili opakovaně slibné šance. Tam bych viděl zlomový moment a k tomu v poslední minutě Filip nedal sedmičku,“ hodnotil trenér Pavel Pauza, jenž do utkání nenasadil Kubeše, který má z bundesligy pohmožděný stehenní sval.

I bez něj a přes absenci kanonýra Jíchy, který je po operaci menisku, se reprezentanti s úřadujícími vicemistry světa statečně bili. Soupeř ale v závěru první půle získal důležitý tříbrankový náskok.

„Bohužel jsme tam trochu ubrali v obraně a dopustili se individuálních chyb. Po změně stran se nám zásluhou brejků dařilo stahovat, o vyrovnání jsme však usilovali marně. Ocenit ale musím nasazení hráčů, kteří se vyždímali,“ přiznal kouč. Národní tým se s Polskem střetne i na lednovém evropském šampionátu v Norsku.

„Vzhledem k Jíchově absenci nám ještě zůstal trumf v rukávě. Poláci však prokázali výbornou výkonnost a Švédové, které potkáme v pátek večer, jsou taky hodně hladoví po úspěchu," upozornil kouč.

Superpohár
Skupina A:
Německo-Rusko 35:38 (17:16)
Nejvíce branek: Glandorf 10, Baur 6 - Igropulo 10, Rastvorcev 8.
Skupina B:
Česko-Polsko 25:27 (12:15)
Nejvíce branek: Nocar a Hrubý po 5, Mráz 4 - Bielecki 6, Lijewski a Sodmiak po 4.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články