Hlavní obsah

Basketbalisty Ústí povede v Ostravě kouč Šedivý

ÚSTÍ NAD LABEM

Staronový kouč Jan Šedivý povede basketbalisty Ústí nad Labem ve středečním ligovém utkání v Ostravě v roli hlavního trenéra. Dosavadní asistent Šedivý vede od počátku týdne přípravu posledního celku tabulky, zatímco dosavadní šéf lavičky Američan Luther Jones má podle mluvčího klubu Dominika Feštra zatím placené volno. O případné definitivní změně bude ve středu večer jednat představenstvo klubu.

Článek

Šedivý, který Ústí přivedl dvakrát do play-off a hlavním trenérem byl i v minulé sezóně, se zatím nechce ke svému dalšímu působení u týmu příliš vyjadřovat. "Vyhověl jsem požadavku vedení klubu a budu rád, když konečné rozhodnutí padne co nejdříve. Nedá se pracovat zápas od zápasu a v neděli nás čeká doma televizní derby s Libercem," řekl ČTK Šedivý.

Pod jeho vedením se v minulé sezóně Severočeši i přes velké ekonomické potíže zachránili v nejvyšší soutěži, v letní přestávce jej nahradil Jones. V dosavadních osmi kolech ale Ústí pod jeho vedením ještě nedokázalo jako jediné zvítězit, Severočeši potrápili třeba favorizované celky Nového Jičína a Prostějova, ale neuspěli se Sadskou, s USK Praha ani nováčkem z Kolína.

Ústečtí zahájili nový ročník ve skromných podmínkách, z loňské základní sestavy zůstali v týmu jen Jan Tomanec a Antonín Pištěcký, ze zkušenějších hráčů přišli pouze Tomáš Hrubý z USK Praha a Američan Kevin Thomas. Nyní je na zkoušce v Ústí francouzský rozehrávač Earl Wade, jinak tvoří kádr vesměs mladí hráči a odchovanci z dorostu.

Reklama