Hlavní obsah

Duncan se upsal basketbalistům San Antonia do roku 2012

SAN ANTONIO

Těsně před začátkem nového ročníku basketbalové NBA se její úřadující šampióni San Antonio Spurs dohodli na prodloužení smlouvy se svou hvězdou Timem Duncanem. Zdroj z klubu agentuře AP potvrdil, že se jednatřicetiletý Duncan texaskému týmu upsal o další dva roky až do sezony 2011/12. Ve dvou posledních letech si má devítinásobný účastník Utkání hvězd vydělat dohromady 40 miliónů dolarů.

Článek

Duncana si San Antonio vybralo před deseti lety jako prvního v absolutním pořadí na draftu a své volby nikdy nelitovalo. Rodák z Christianstedu na Amerických Panenských ostrovech se stal ve své první sezóně nejlepším nováčkem soutěže a rok nato už pomohl Spurs k prvnímu ze čtyř titulů, které s nimi v následujících letech vybojoval.

Bronzový medailista z olympijských her v Aténách se radoval z triumfů v NBA v letech 1999, 2003, 2005 a 2007, přičemž v prvních třech případech byl vyhlášen nejlepším hráčem play-off. Vedle toho získal také dvě ocenění pro nejužitečnějšího basketbalistu soutěže v základní části, a to v letech 2002 a 2003.

Reklama

Související témata: