Hlavní obsah

Čeští florbalisté uhráli v Ostravě cennou remízu s Finskem

Čeští florbalisté uhráli při vstupu do Škoda Floorball Cupu v Ostravě cennou remízu 4:4 s favorizovaným Finskem. Svěřenci trenéra Zdeňka Skružného třikrát vedli, ale o historicky druhou výhru nad Suomi je připravil v 56. minutě Miha Kohonen. Dvěma góly pomohl k úspěchu českého týmu útočník Tomáš Sladký. V sobotu čeká domácí výběr od 20:00 duel se Švýcarskem, které podlehlo Švédsku 2:5.

Článek

Čeští florbalisté byli proti finskému favoritovi od úvodu aktivní a v 10. minutě se dočkali vedení, když brankáře Toivoniemiho překonal prudkou střelou obránce Chrápek. Vyrovnat mohli v úvodním dějství Niiranen a Kohonen, podařilo se to ale až po 85 vteřinách druhé části hry Koskelainenovi.

Domácí tým ale rychle získal náskok zpět a posléze vedl už o dva góly. Nejdříve přesnou střelou k tyči skóroval ve 24. minutě zadák Jakůbek a za necelé tři minuty se po akci Novotného trefil Sladký. Finští trenéři zamíchali sestavou a ještě v druhé třetině vyrovnali Vänttinen a Helenius.

V třetí třetině byl český tým pod tlakem, ale přesto se dostal opět do vedení, když opět po spolupráci s Novotným v 47. minutě skóroval podruhé Sladký. Český brankář Rytych dlouho odolával, ale necelých pět minut před koncem jej překonal Kohonen.

Česká republika - Finsko 4:4 (1:0, 2:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 10. Chrápek, 24. Jakůbek, 26. Sladký (Novotný), 48. Sladký (Novotný) - 22. Koskelainen (Lehti), 33. Vänttinen (Kohonen), 37. Helenius (Koskelainen), 56. Kohonen (Karppanen). Rozhodčí: A. Bienkowski, R. Bienkowski (oba Pol.). Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváci: 894.
Švédsko - Švýcarsko 5:2 (2:0, 1:0, 2:2)
Branky: 38. a 57. Nilsson, 7. Delborn, 11. Svensson, 46. Djurling - 57. a 59. Ch. Hofbauer.

Reklama