Hlavní obsah

Česká reprezentace na florbalové tour nestačila Švýcarům

OSTRAVA

Českým florbalistům se nepovedlo navázat na páteční cennou remízu s Finskem a v druhém vystoupení na Škoda Floorball Cupu v Ostravě podlehli Švýcarům 4:5. Národní tým byl po celý zápas aktivnější, ale doplatil na chyby v obraně. Událostí druhého hracího dne však byl debakl Švédů, kteří podlehli Finsku 4:9 a utrpěli nejvýraznější porážku v historii. Turnaj vyvrcholí v neděli, Češi se od 15 hodin utkají se Švédskem.

Článek

Český výběr prodělal deprimující start. Před vyprodanou halou se hrnul do útoku, ale za čtvrt hodiny třikrát inkasoval. Švýcaři bez milosti potrestali tři chyby v české obraně. Antenerovi k prvním dvěma gólům blahosklonně pomohli kolegové z první obrany Jakůbek s Cepkem, třetí zásah hosté přidali po vzorně sehraném brejku. Štěstí se pak obrátilo i k českým florbalistům, když Sikorovu přihrávku nasměroval do sítě jeden ze švýcarských beků.

Domácí výběr stupňoval ofenzivní aktivitu, ale soupeř dokonale vyplňoval prostor na své polovině. Moc šancí výběr trenéra Skružného neměl, snad jen výpad Zálesného hrozil gólem. Více čistých příležitostí měla tým ze země Helvétského kříže, ale Zurcher ze dvou kroků netrefil prázdnou branku a Antenerovi překazila hattrick tyčka.

Švýcaři vládli 59 minut precizní obranou a ničivými kontry. Další Cepkovu chybu ztrestal v oslabení čtvrtým gólem Brunner a stejný muž rychle odpověděl na branku Zálesného. Nakonec však připustili drama. Sikora v závěru při power play vsítil třetí gól, Sladký ihned po buly vypíchl míček Gerberovi a Richter už za šest sekund snížil na 4:5.

Domácí hráči sahali po vyrovnání. V posledních sekundách měli v ideální pozici trestný úder, ale Folta při rozehrávce podklouzl na mokré palubovce a švýcarská branka už se neocitla v ohrožení.

Česká republika - Švýcarsko 4:5 (1:3, 0:0, 3:2)
Branky: 17. a 59. Sikora, 51. Zálesný, 59. Richter - 3. a 11. Antener, 51. a 53. Brunner, 15. Zimmermann. Rozhodčí: A. Bienkowski, R. Bienkowski (oba Pol.). Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 800.
Finsko - Švédsko 9:4 (5:0, 2:2, 2:2)
Branky: 6. a 14. Vänttinen, 18. a 38. Tiitu, 44. a 54. Karppanen, 4. Vehkaoja, 15. Kohonen, 26. Forsten - 21. a 39. Djurling, 41. Svensson, 60. Eskelinen.

Reklama

Související témata: