Hlavní obsah

Čeští florbalisté skončili po porážce od Švédů na EFT poslední

OSTRAVA

Čeští florbalisté prohráli v posledním utkání na Škoda Floorball Cupu v Ostravě s favorizovaným Švédskem 2:5 a skončili na posledním čtvrtém místě. Švédové rozhodli nedělní zápas hned v úvodním dějství, které vyhráli 4:0. Vítězi turnaje se stali Finové, kteří na závěr zdolali Švýcarsko 3:2, Švédové skončili druzí.

Článek

Pro český tým začal nedělní duel nešťastně a po 33 vteřinách prohrával. Delbornova střela se odrazila od tyče a za přispění obránce Garčara a gólmana Rytycha se míček odrazil za brankovou čáru. V páté minutě zvýšil náskok vítězů všech šesti dosavadních světových šampionátů Edlund a v polovině první třetiny skóroval Nilsson.

Přestože český tým herně hrál se soupeřem poměrně vyrovnanou partii, inkasoval 58 vteřin před první přestávkou ještě čtvrtý gól, když skóroval Carlbom. Čeští hráči nemohli dlouho najít recept na brankáře Ramsina a neuspěl ani před odkrytou brankou v 29. minutě Skalík. Trefili se až při Wallgrenově vyloučení, kdy využil Sladkého křížnou přihrávku Richter. Ramsin pak kryl několik dalších šancí, ale inkasoval v 38. minutě po přesně střele obránce Jakůbka.

Češi si vytvořili tlak, ale šance nevyužili

Švédové, kteří měli v neděli po odjezdu hráčů Warbergu za klubovými povinnostmi k dispozici jen třináct hráčů do pole a dva brankáře, v závěrečné třetině náskok uhájili. Češi si sice vytvořili tlak, ale další šance už nevyužili. Při power play dovršil výsledek do prázdné branky Djurling.

"Jsem s výkonem na turnaji spokojený kromě jedné třetiny se Švýcarskem a jedné dnes proti Švédsku. Když uděláme několik chyb a soupeř jako Švédsko má takový náskok, tak náš tým už ho není schopný zlikvidovat," řekl po utkání trenér Zdeněk Skružný.

Podle něj ještě nepřišla doba, kdy by mohli Češi favorizované Švédy porážet. "Říkáme si už čtyři roky, že by to mohlo přijít, ale vždycky, když o něco jde, Švédové vyhrajou. Navíc dnes nebyli v nejsilnější sestavě, odjeli hráči Warbergu a chyběl jim v Ostravě i Jihde. Můžeme je porazit, jen pokud splníme deset podmínek z deseti," dodal reprezentační kouč.

Škoda Floorbal Cup
Česká republika - Švédsko 2:5 (0:4, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 32. Richter (Sladký), 38. Jakůbek (Pavel Kožušník) - 1. Delborn, 5. Edlund (Samuelsson), 10. Nilsson (Dahl), 20. Carlbom (Dahl), 60. Djurling (Samuelsson). Rozhodčí: A. Bienkowski, R. Bienkowski (oba Pol.). Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváci: 989.
Švýcarsko - Finsko 2:3 (1:2, 1:0, 0:1)
Branky: 10. Dysli, 29. M. Gerber - 6. a 12. Vänttinen, 42. Lehti.
Konečná tabulka
1.Finsko3 2 1 016:105
2.Švédsko3 2 0 114:134
3.Švýcarsko3 1 0 29:122
4.ČR3 0 1 210:141

Reklama