Hlavní obsah

Basketbalisté Bostonu rozhodli o výhře v závěru prodloužení

TORONTO

Necelé tři vteřiny před koncem prodloužení rozhodl Ray Allen trojkou o vítězství basketbalistů Bostonu Celtics v zámořské NBA nad domácím Torontem 98:95. Hostující celek k utkání nastoupil bez trenéra Doca Riverse, který odletěl do Chicaga, kde mu v neděli zemřel šestasedmdesátiletý otec.

Článek

"Všichni jsme byli v myšlenkách s Dokem," řekl asistent Tom Thibodeau, který trenéra při utkání zastoupil. "Výhra je alespoň něco málo, co jsme pro něj mohli udělat, aby teď nemusel mít starosti ještě s basketbalem," uvedl Allen, který v nedělním utkání překonal hranici 17 000 bodů v kariéře.

"Vím, jaké to pro trenéra je. Nejhorší, co jsem v kariéře zažil, bylo, když mi zemřel dědeček. Napsal jsem si jeho jméno na botu a hrál jsem pro něj, dělal jsem všechno pro to, abych na něj pořád myslel," dodal další z hráčů Bostonu Tony Allen.

Závěr prodloužení byl v Torontu velmi hektický. Domácí nejprve 4,4 vteřiny před koncem vyrovnali na 95:95, ale Ray Allen chvíli nato trojkou rozhodl o výhře Celtics. "Byl to nacvičený signál. Měli jsme nachystané ještě dvě varianty, ale Toronto nám umožnilo zahrát tuhle," prohlásil Paul Pierce.

Výsledky nedělních zápasů NBA:
Toronto - Boston 95:98 v prodl., LA Clippers - Seattle 115:101, New York - Minnesota 97:93, LA Lakers - Utah 119:109, Detroit - Atlanta 92:91, Denver - New Orleans 88:93, Phoenix - Cleveland 103:92, Miami - Charlotte 88:90.

Reklama