Hlavní obsah

Čeští korfbalisté obhájili na mistrovství světa bronz

Čeští korfbalisté porazili v zápase o třetí místo na mistrovství světa v Brně Portugalsko 19:14 a obhájili bronzové medaile z minulého šampionátu před čtyřmi lety. Domácí tým o svém vítězství rozhodl zlepšenou koncovkou v poslední čtvrthodině zápasu. Titul mistrů světa získali počtvrté za sebou Nizozemci, kteří ve finále porazili Belgii zcela jednoznačně 23:10.

Článek

V nervózním úvodu se dříve prosadili po dlouhém zastřelování pohyblivější čeští hráči, kteří lépe kombinovali a také přesněji zakončovali. Slibný čtyřbodový náskok ale po změně stran ztratili a ve 42. minutě Portugalci po Costově střele poprvé a naposledy vedli 10:9. V závěru zářil zápasu Bouman, jenž vstřelil čtyři body a výrazně dopomohl českému týmu k vítězství.

"Portugalci se po změně stran nečekaně vzchopili. Ovšem koncovku jsme dokonale zvládli, rozhodlo naše lepší doskakování a hlavně přesnější střelba. Ziskem bronzových medailí jsme splnili náš cíl," řekl trenér českých korfbalistů Radek Honzíček.

Výsledky:
Finále: Nizozemsko - Belgie 23:10 (11:2).
O 3. místo: Česko - Portugalsko 19:14 (7:5).
Nejvíce bodů: Bouman a Malačka po 5, Boumanová 3, Sládek a Spěšná po 2 - Costa 3, Faria, Marquez, Vinagre a Biocasová po 2.
O 5. místo: Tchaj-wan - Rusko 13:8.
O 7. místo: Anglie - Austrálie 12:11.

Reklama