Hlavní obsah

Karvinští házenkáři nepostoupí, doma podlehli francouzskému Ivry

Karvinští házenkáři prohráli i svůj čtvrtý zápas v Lize mistrů, francouzskému Ivry doma podlehli 26:27. Porážkou Baník definitivně ztratil možnost na postup do další fáze a ve skupině A skončí téměř jistě poslední. Další zápas čeká Karvinou v sobotu v Barceloně.

Foto: ARCHIV

Házená - ilustrační foto

Článek

Český mistr byl v neděli nejblíž prvnímu bodovému zisku, ale v druhé půli spálil spoustu brankových příležitostí. Za stavu 26:27 měli domácí v závěru míč v držení, Kielibovu ránu však gólman Chapon vytlačil nad břevno a poslední půlminutu Ivry odehrálo takticky v útoku. Už dva roky je tak Karviná v Lize mistrů bez vítězství.

Baník sehrál nejvyrovnanější duel ve skupině, oba týmy si téměř po celý zápas přehazovaly vedení. Díky účinné střelbě z dálky i z pivota si Karviná dlouho udržovala dvoubrankový odstup, který z branky jistil výtečný gólman Marjanovič. Buchmannovi dokázal zlikvidovat dokonce dvě sedmičky za sebou.

Ivry trvalo dvacet minut, než se vyrovnalo s brzkým startem utkání. V 18. minutě šlo poprvé do vedení 10:9, ale domácí tentokrát v závěru poločasu neodpadli jako v minulých zápasech. Sérií tří gólů naopak obnovili náskok a slušná střelecká potence jim udržovala reálnou šanci na úspěch.

Po změně stran se domácí trápili v koncovce 

Útočná síla Karviné v druhé půlce ovšem ochabla. Hala se bouřila proti několika rozhodnutím dánských arbitrů, ale ve zlomových pasážích se domácí sráželi sami. Kdykoli mohli dohnat mírnou ztrátu nebo navýšit náskok, zahodili své příležitosti. Dva náskoky z křídla neproměnil Šulc, Heinz nedal ani sedmičku.

I Marjanovič exceloval, hostům však stačilo proměňovat sedmimetrové hody. Navzdory tomu Baník ještě zabojoval a stáhl třígólové manko. Plšek dvě minuty před koncem v oslabení snížil na 26:27, ale vyrovnání odmítl Kieliba, jehož ránu v závěru vykryl gólman Chapon. V poslední půlminutě už hosté nepustili balón z rukou.

"Bodově jsme to nezvládli, ale hráčům musím poděkovat za koncentrovaný výkon. Neměli jsme tentokrát problém s technickými chybami, ale zahodili jsme vyložené šance a sedmičky. To byly ty maličkosti, které mohly výsledek obrátit," řekl novinářům trenér Jiří Kekrt.

Dánští rozhodčí pod palbou kritiky 

Hlavní hněv Karvinských se však po utkání snášel na hlavu dánských sudích. "Tak slabý výkon ze strany rozhodčích jsem neviděl. Pošleme stížnost na evropskou federaci, protože dneska si opravdu dovolili hodně," rozčiloval se po utkání manažer klubu Miroslav Pelech.

"Věděli jsme, že soupeř už v Paříži hrál za hranicí agresivity, že nás nenechá hrát kompaktně. Můj pocit je takový, že tam bylo mnoho zákroků za hranicí pravidel, soupeři to vyhovovalo a nám bohužel ne. Při jiném posuzování mohl být vývoj trošičku jiný. Nehráli jsme tak agresivně, abychom měli stejný počet vyloučených a nestejný počet sedmiček," přidal Kekrt.

Ivry nehodlalo vířit emoce. "Do této debaty nechci zasahovat. Hrajeme Ligu mistrů prvním rokem a nebudeme si zbytečně dělat nějaké problémy," řekl kouč Francouzů Stephane Imbratta, pro nějž bylo podstatné vítězství. "Věděli jsme, že to nebude vůbec jednoduché. Domácí byli vyhecovaní a my nejsme zvyklí hrát tak brzo ráno. Ale cíl jsme splnili a pořád můžeme doufat v postup," dodal.

Baník Karviná - US Ivry Handball 26:27 (16:16)
Nejvíce branek: Indjič 5, Korňan, Heinz a Petrovský po 4, Plšek a Farkašovský po 3 - Abalo 7/4, Martinovič 5, Buchmann 4/3, Poulin 3. Rozhodčí: Lorentzen, Nielsen (oba Dán.). Vyloučení: 4:5. Sedmimetrové hody: 2/0 - 10/7. Diváci: 1100.
Tabulka skupiny A:
1.Barcelona4400134:1038
2.Astrachaň4202118:1124
3.Ivry4202107:1114
4.Karviná400493:1260
Další výsledky 4. kola:
Skupina E: ZTR Záporoží - Viborg HK (Dán.) 35:23 (14:10).
Skupina F: Valur Reykjavík - Celje Pivovarna Laško 29:28 (15:14).
Skupina G: SG Flensburg-Handewitt - Drammen HK (Nor.) 30:28 (14:16).
Skupina H: Bosna Sarajevo - Pick Szeged 24:37 (8:19).

Reklama

Související témata: