Hlavní obsah

San Antonio vrátilo Milwaukee v NBA loňské prohry

NEW YORK

Basketbalisté San Antonia dokázali v sobotu jako jediný ze sedmi domácích týmů vyhrát zápas na své palubovce. Obhájci titulu zvítězili 113:88 nad Milwaukee a podařila se jim odveta za minulou sezónu, ve které byli Bucks vedle vicemistrovského Clevelandu jediným celkem, který v základní části nedokázali pozdější šampióni porazit.

Článek

V domácím dresu dalo sedm hráčů 11 a více bodů, lídrem byl Manu Ginobili s 21. Spurs vedli místy až o čtyřicet bodů. "Máme s těmihle hochy určité problémy, prohráli jsme pár zápasů, ale dneska se nám to celkem povedlo," konstatoval Tim Duncan, autor 16 bodů a 10 doskoků.

Krok se San Antoniem drží v čele Západní konference Houston, který především zásluhou dua Jao Ming - Tracy McGrady zvítězil 85:82 v Charlotte. Jeden z nejúdernějších tandemů současné ligy dal dohromady 60 bodů, čínský pivot z toho 34. "Myslím, že lepší dvojka v NBA není. Podle mně to může být nejlepší duo od dob Michaela Jordana se Scottiem Pippenem," vysekl poklonu svým přemožitelům domácí křídelní hráč Gerald Wallace.

Nejhorší start do sezóny v historii klubu zažívá Seattle, ani v sedmém utkání se SuperSonics nedočkali vítězství. S Detroitem prohráli první čtvrtinu o patnáct bodů, a třebaže v každé další byli o něco úspěšnější než soupeř a stihli z třiadvacetibodového manka udělat v závěru drama vyrovnáním na 99:99, podlehli hostům 103:107. "Když už stáhnete takovou ztrátu, musíte hrát perfektně do úplného konce. My ale udělali pár špatných rozhodnutí a pokoušeli se o něco, co nemělo smysl," litoval kouč P.J. Carlesimo.

Spokojenější mohli být hráči Miami a Washingtonu, kteří se po pěti prohrách dočkali premiérových úspěchů v ročníku. Basketbalisté Heat, šampióni z roku 2006, kteří od konce minulé základní části nevyhráli ani jeden zápas v play-off a dokonce ani v přípravě na tuto sezónu, zvítězili v New Yorku 75:72. Washington vyhrál 101:90 v Atlantě.

Výsledky nedělních zápasů NBA:
Atlanta - Washington 90:101, New York - Miami 72:75, Philadelphia - New Orleans 72:93, LA Clippers - Cleveland 95:103, San Antonio - Milwaukee 113:88, Seattle - Detroit 103:107, Charlotte - Houston 82:85.

Reklama