Hlavní obsah

Basketbalistky Brna vezou po boji vítězství z Valenciennes

Basketbalistky Gambrinusu Brno zvítězily v utkání druhého kola Evropské ligy ve Valenciennes nad domácím týmem USVO 74:55 a připsaly si druhou výhru v soutěži. O vítězství ve Francii rozhodly české mistryně až náporem v závěrečné čtvrtině zápasu, jejich nejlepší střelkyní byla s 20 body Američanka Whitmoreová.

Článek

Brňanky se dostaly se na první místo ve skupině C, ve čtvrtek je mohou dostihnout obhájkyně prvenství ze Spartaku Moskva, které mají před sebou zápas v Gdyni. Ostatní týmy už alespoň jednou prohrály.

Ve Valenciennes se hrál dlouho vyrovnaný zápas a ještě po půlhodině hry vedly domácí hráčky 45:43. V závěrečné čtvrtině ale nasadilo Brno k drtivému náporu a v průběhu pěti minut české šampionky otočily vývoj - ještě ve 33. minutě vedly Brňanky o jediný bod 48:47, pak ale především po rychlých protiútocích zaznamenaly šňůru 18:2 a zápas rozhodly.

"Výsledek je možná z našeho pohledu až moc lichotivý. Celý první poločas jsme se nedokázali prosadit proti důrazné a tvrdé obraně," řekl ČTK trenér Jan Bobrovský, který pak pochválil své svěřenkyně za výborný a koncentrovaný výkon v poslední čtvrtině. "Hráli jsme zodpovědně, dařila se nám střelba z tříbodového území a soupeřky jsme předčili i v doskakování. Dobře zahrála Whitmoreová, která se prosazovala v podkošových soubojích i přesně střílela," dodal Bobrovský.

USVO Valenciennes - Gambrinus Sika Brno 55:74 (14:16, 29:26, 45:43)
Nejvíce bodů: Gomisová 14, Cserná 10, Ohldeová 9 - Whitmoreová 20, Žirková 15, Maiga-Baová 13. Fauly: 16:13. Trestné hody: 21/13 - 20/13. Trojky: 2:7.

Reklama

Související témata: