Hlavní obsah

Šampionát plný překvapení. Na sněhu se favoritům nevedlo

Špindlerův Mlýn

Jedno překvapení vedle druhého. Mistrovství České republiky ve snowvolejbalu má nečekané vítěze. Mezi muži na sněhu ve Špindlerově Mlýně dominovali Tadeáš Trousil, Jan Mrkous a František Pihera, ženskou část ovládly Ivana Cebáková, Michaela Kulhánková, Anna Širůčková a Magda Králíková. Oba týmy přitom byly až čtvrté nasazené.

Foto: ČVS

Mistrovství republiky ve snow-volejbalu bylo plné překvapení.

Článek

V areálu u dolní stanice lanovky na Svatý Petr se po roční pauze utkalo o republikové tituly jedenáct mužských a osm ženských celků. Výtečně se vedlo mladíkům Trousilovi, Mrkousovi a F. Piherovi, kteří si poradili se všemi soupeři a jediný set ztratili v semifinále. V boji o zlato vyřídili i favorizovanou čtyřku D. Kufa, R. Kufa, Bíza, Vála 2:0.

„Získali jsme spoustu nových zkušeností z pro nás doposud neznámého sportu. Užívali jsme si každý balon a výborně jsme bránili. S tím se soupeři těžko vypořádávali," řekl za nové zimní volejbalové krále Tadeáš Trousil, který se s parťáky automaticky nominoval na dubnové mistroství Evropy do rakouského St. Antonu. „Obrovsky se tam těšíme," doplnil.

Možná ještě větší překvapení se událo v kategorii žen. Favoritkami číslo 1 na titul byly Anna Dostálová a Magdalena Dostálová, v jejichž týmu také válely sestry Diana a Karin Žolnerčíkovy. Už ve skupině je ale družstvo Cebáková, Kulhánková, Širůčková a Králíková výrazně potrápilo a vzalo jim set. Ve finále došlo na odvetu a tam už senzačně dominoval tým Ivany Cebákové.

„Moc jsme si turnaj užily. Prohrály jsme až ve finále. Někdy je to hodně rychlé a dva sety do patnácti jsou krátké," ohlédla se za šampionátem Anna Dostálová. „Sice jsme zklamané, ale na druhou stranu jsme vicemistryně České republiky. Navíc vyšlo parádně počasí a ohlasy diváků byly pozitivní," dodala. Dostálová přitom mistrovství vyhrála vítězství z roku 2018. Tehdy se však hrál snowvolejbal ještě ve dvojicích. Nyní už proti sobě na hřišti bojovaly trojice, navíc s možností střídání.

Výsledky MČR ve snow-volejbalu
Muži
Semifinále:
Pála, Pihera, Šotola – Trousil, Pihera, Mrkous 1:2 (-6, 10, -9)
Spozdil, Waber, Mach – Kufa, Kufa, Bíza, Vála 1:2 (-10, 13, -8).
O třetí místo:
Pála, Pihera, Šotola – Spozdil, Waber, Mach 1:2 (-12, -13).
Finále:
Trousil, Pihera, Mrkous – Kufa, Kufa, Bíza, Vála 2:0 (9, 17).
Ženy
Semifinále:
Dostálová, Dostálová, Žolnerčíková, Žolnerčíková – Vaňková, Klimešová, Kolderová, Kolouchová 2:1 (-12, 13, 11)
Knoblochová, Lojková, Tučková – Cebáková, Kulhánková, Širůčková, Králíková 1:2 (12, -9, -10).
O třetí místo:
Vaňková, Klimešová, Kolderová, Kolouchová – Knoblochová, Lojková, Tučková 2:0 (16, 12).
Finále:
Dostálová, Dostálová, Žolnerčíková, Žolnerčíková – Cebáková, Kulhánková, Širůčková, Králíková 0:2 (-15, -11)

Reklama