Hlavní obsah

Dallas bezpečně vyhrál šlágr NBA nad mistrovskými Spurs

NEW YORK

První ze čtyř vzájemných duelů v této sezóně NBA mezi velkými adepty na titul Dallasem a mistrovským San Antoniem skončil ve čtvrtek bezpečným vítězstvím domácích Mavericks 105:92. Úřadujícím šampiónům se vymstily už v prvním poločase dva časové úseky, během nichž nebyli schopni zastavit nájezdy soupeře.

Článek

Bodové šňůry 17:1 a 11:0, na kterých měl největší zásluhu náhradník Josh Howard, prakticky zápas záhy rozhodly a Spurs se až do konce utkání nepřiblížili na méně než deset bodů.

"Měli jsme tragickou první čtvrtinu," uznal hvězdný Tony Parker, který dal za celý zápas jen sedm bodů a trefil jedinou z 11 střel ze hry. San Antonio táhli pouze Manu Ginobili s 25 a Tim Duncan s 24 body, ostatní se přes obranu domácího týmu neprosadili. Spurs nespasilo ani to, že ve druhém poločase dovolili dát domácí hvězdě Dirku Nowitzkému pouhé tři body, "Byli jsme opravdu vynikající v defenzivě, jak individuálně tak jako tým," pochvaloval si Howard, s 23 body nejlepší střelec Mavericks.

Spurs budou mít možnost první odvety už 5. prosince, kdy nejlepší tým základní části minulého ročníku přivítají na své palubovce.

Výsledky zápasů NBA:
Phoenix - Chicago 112:102, Dallas - San Antonio 105:92.

Reklama