Hlavní obsah

Karvinští házenkáři prohráli v Barceloně o 18 branek

BARCELONA

Karvinští házenkáři prohráli i svůj předposlední zápas v Lize mistrů, v Barceloně podlehli vysoko 25:43. Baník skončí ve skupině A na posledním místě bez ohledu na výsledek závěrečného utkání, ve kterém přivítá ruskou Astrachaň. Vedoucí celek španělské ligy si už do přestávky vypracoval osmigólový náskok, který nadále zvyšoval. Karviná znovu promrhala celou řadu šancí.

Foto: ARCHIV

Házená - ilustrační foto

Článek

Barcelona nic nepodcenila. Přestože má jisté prvenství ve skupině, vytáhla do boje s nejsilnější sestavou, která soupeři nedovolila dlouho myslet na slušný výsledek. Hosté vzdorovali jen do stavu 5:5. Špatný začátek a výsledek 0:3 dokonce napravili třemi góly za sebou, ale pak je soupeř ničil vysokým tempem hry, které Karvinské nutilo k chybám.

Šňůrou pěti branek katalánský klub odskočil na 10:5 a ovládl hřiště. Baník se po zbytek zápasu znovu potýkal se slabou efektivitou střelby a technickými chybami. Z těch soupeř vytěžil řadu branek po rychlých protiútocích a akcích, které dohrál z druhé vlny do rozhozené obrany.

"Upřímně jsme čekali, že uhrajeme lepší výsledek. Ale Barcelona nastoupila stoprocentně koncentrovaná, celý zápas odehrála s maximálním nasazením a chutí. Zatímco její výkon byl stále kvalitnější, my jsme nestačili. Soupeř opravdu předvedl špičkovou házenou," řekl ČTK manažer Karviné Miroslav Pelech.

Podle něj se tým ani tentokrát nedokázal vyvarovat technických chyb a opakovaně selhal v zakončení. "Bohužel opět jsme si vypracovali relativně dost brankových příležitostí, ale strašně moc jsme jich zkazili. I technických chyb bylo víc, než je zdrávo. Barcelona díky tomu mohla hrát skoro celý zápas v klidu a dávat góly do naší nepostavené obrany," dodal Pelech.

FC Barcelona - Baník Karviná 43:25 (22:14)
Nejvíce branek: Noddesbo a Tomas po 6, Rocas 5, Nagy, Canellas, Garrabya a Gull po 4 - Heinz 7, Indjič 5, Šulc a Farkašovský po 4, Kubis 2. Rozhodčí: Nikolič, Stojkovič (oba Srb.). Vyloučení: 4:6. Sedmimetrové hody: 7/6 - 7/5. Diváci: 2000.
Tabulka skupiny A:
1. Barcelona5500177:12810
2. Astrachaň4202118:1124
3. Ivry4202107:1114
4. Karviná5005118:1690

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články