Hlavní obsah

Oceněný Howard dovedl Orlando k další výhře v NBA

NEW YORK

Čerstvý vítěz ankety o Hráče týdne v NBA Dwight Howard dovedl basketbalisty Orlanda Magic k další cenné výhře v zámořské lize. Jednadvacetiletý pivot vstřelil v pondělním utkání v New Orleansu 24 bodů, přidal 15 doskoků a se spoluhráči se radoval z vítězství 95:88. O den dříve Orlando ukončilo vítězné tažení Bostonu.

Článek

Oba týmy v New Orleansu usilovaly ve 12. zápase sezóny o desáté vítězství. Orlando k němu mělo blíž od začátku díky vydařené úvodní čtvrtině, v níž dalo dvakrát tolik bodů co soupeř. Jenže až dvacetibodové vedení málem znovu promrhalo. Trenér Stan Van Gundy přitom v neděli po podobném průběhu hráče varoval, že s takovou se nedožije ani 50. narozenin.

"Přece si nevezmeme na triko jeho smrt. Vždyť dělá dobrou práci," prohlásil s úsměvem na adresu svého osmačtyřicetiletého kouče křídelní hráč Rashard Lewis. Ten byl spolu s Howardem nejdůležitější postavou výhry v New Orleansu, protože v poslední čtvrtině trefil dvě klíčové trojky. Celkem dal Lewis 19 bodů. Orlando po pátém vítězství za sebou vede Jihovýchodní divizi.

Výsledky NBA:
Charlotte - Portland 101:92, Utah - New Jersey 102:75, New Orleans - Orlando 88:95, Memphis - Seattle 125:108.

Reklama