Hlavní obsah

Basketbalisté Nymburka zvítězili v Poháru ULEB před rekordní návštěvou

PARDUBICE

V úžasné kulise a před rekordním počtem diváků dospěl v úterý Nymburk k premiérové výhře v Poháru ULEB basketbalistů, když rozdílem deseti bodů zdolal lídra řecké ligy Panellinios Atény 75:65.

Článek

Klíčová byla poslední čtvrtina, v níž český mistr skvělou obranou zničil ambice soupeře. „Bylo to moc potřebné vítězství. Sice jsme dlouho dotahovali, ale ve finiši se povedlo náš rytmus hry vnutit soupeři. Dali jsme do toho víc srdce a vynikající byli i fanoušci, táhli tým k úspěchu,“ těšilo nymburského kouče Muli Katzurina. Do pardubické ČEZ Areny přišlo v úterý večer 5720 diváků, což je historicky největší návštěva od vzniku ČR na pohárovém utkání v basketu.

Fantastická atmosféra v zaplněném hledišti nesporně domácím pomohla. „Diváci byli skvělí, snad jsme je potěšili výkonem i výsledkem,“ tvrdil Pavel Beneš, jenž svých 12 bodů nastřílel za posledních osm minut. Řecký tým sice v úvodu těžil z úspěšné střelby trojek a po desetibodové šňůře vedl po čtvrthodině už 28:21, Nymburk ale hlavně zásluhou Rančíka získával navrch pod košem a trpělivě snižoval bodovou ztrátu.

Na začátku poslední části se pak domácím pod Benešovou taktovkou povedlo třemi koši v řadě otočit skóre na 57:54 a do napínavé koncovky duelu šli s těsným náskokem, i když bez vyfaulovaného pivota Bendy. Střelbou z dobře připravených pozic i precizně provedenými trestnými hody ale nepustili výhru z rukou. „Sehráli jsme ten závěr chytře, soupeř byl viditelně nervóznější a unáhleně zakončoval i s přispěním našeho výborného bránění,“ řekl Beneš.

ULEB cup basketbalistů:
Nymburk–Panellinios Atény 75:65
Nejvíce bodů: Rančík 17, Mack 14, Benda a Beneš po 12, Nečas 10 – N'Diaye 13, Kalaitzdis 10, Sklavos a Sims po 9, 5720 diváků, čtvrtiny 17:14, 17:24, 14:14, 27:13.
Další utkání skupiny: Dyn. Moskva-CZ Bělehrad 97:76, Fortitudo Boloňa - Telindus Ostende 76:89.
Pořadí v tabulce: 1. Moskva 5, 2. Ostende 5, 3. Bělehrad 5, 4. Nymburk 4, 5. Atény 4, 6. Boloňa 4.

Reklama

Související témata: