Hlavní obsah

Basketbalsitky Brna porazily v Evropské lize Košice 85:68

BRNO

Basketbalistky Gambrinusu Sika Brno ve středu porazily v utkání třetího kola Evropské ligy ve skupině C slovenský tým Kosit 2013 Košice 85:68. O jednoznačném vítězství českých mistryň rozhodla až poslední čtvrtina, v níž Brňanky své soupeřky přehrály přesnější střelbou i jistější hrou v obraně. Brňanky jsou po třech kolech bez porážky v čele své skupiny.

Článek

Košické basketbalistky zaskočily své soupeřky hned v úvodu zápasu rychlou hrou a po dvou přesných střelách Michulkové získaly čtyřbodový náskok. Brňanky sice po zakončení Američanky Whitmoreové rychle vyrovnaly, dlouho se ale nemohly dostat do tempa a hledaly vhodnou taktiku na překonání důsledné a pohyblivé slovenské defenzívy. Hráčky Košic těžily po získání míče z rychlých protiútoků, které nejčastěji zakončovaly Američanka McCarvilleová a Jalčová.

České mistryně v úvodu stačily pouze dotahovat náskok soupeřek, poprvé se dostaly do vedení až v osmé minutě, když po střele Veselé vedly 18:16. Ovšem bojovně hrající soupeřky ještě zvrat nepřipustily, do svého herního rejstříku zařadily i přesnou střelbu z tříbodového území. Krize na košický tým dolehla až po čtvrthodině hry, kdy Brňanky šňůrou deseti bodů potrestaly chyby soupeřek v rozehrávce a při doskakování. Ale ani osmibodový náskok 44:36 hráčky Košic nezlomil a do přestávky stačily zkorigovat výsledek.

Trenér Košic Karnay se rozčílil

Herní tápání Brňanek pokračovalo i po změně stran. Nepřesná koncovka napomohla Košicím získat v 23. minutě zpět jednobodové vedení 48:47. V tuhé přetahované o každý bod ještě těsně před koncem třetí čtvrtiny slovenský tým vedl 62:61, Brňanky ale těsně před klaksonem stačily zužitkovat dvě chyby pod košem soupeřek a pivotka Kulichová oba doskočené míče proměnila.

Trenér Košic Vladimír Karnay se rozčílil na své svěřenkyně, které napomohly Brnu ke zlomovému momentu. Zato Brňanky se uklidnily a stejně jako v předcházejících dvou zápasech proti Gdyni a ve francouzském Valenciennes už v poslední třetině excelovaly. Navíc se osm minut před koncem vyfaulovala košická pivotka Kováčová, hostující tým ztratil sílu pod košem, přestala se mu dařit střelba a zápas se stal jednoznačnou záležitostí domácího celku.

Trenér Bobrovský si stěžoval na bojovnost

"Dlouho jsme se nemohli dostat do tempa. Nedokážu říci, zda to bylo podceněním soupeřek. Soupeřkám jsme dovolili střílet takřka ze všech prostorů, vůbec jsme nebránili. Chyběla nám bojovnost," uvedl po utkání trenér Brna Jan Bobrovský.

Drtivý závěr v poslední čtvrtině nepřipisoval lepší fyzické kondici. "Zatím nám koncovky vychází. Basketbal se hraje na čtyřicet minut a důležitá je každá pasáž. Košice se ale rozhodně představily ve velmi dobrím světle a svým výkonem jen potvrdily, že v Evropské lize nejsou slabé týmy," dodal Bobrovský.

Košický trenér Karnay byl spokojen pouze s třemi čtvrtinami, kdy jeho tým ještě stačil držet krok. "Rozhodly větší zkušenosti a také velmi silná lavička Brna, kterému jsme v závěru nestačili. Výsledek a vysoká porážka je proto obrazem naší hry. Rozhodující byly hrubé chyby Jurčenkové na konci třetí čtvrtiny. V závěru jsme se už nevzpamatovali," řekl po utkání Karnay.

Gambrinus Sika Brno - Kosit 2013 Košice 85:68 (20:18, 47:43, 65:62)
Nejvíce bodů: Vítečková 20, Kulichová 15, Žirková 14, Whitmoreová 10 - McCarvilleová 20, Gearldsová 18, Jalčová 14. Rozhodčí: Vinasi (Rum.), Bayot (Belg.), Papapetru (Řec.). Fauly: 17:21. Trestné hody: 17/14 - 15/12. Trojky: 7:8. Diváci: 1000.
Tabulka skupiny C:
1.Brno330244:1956
2.Košice312198:2094
3.Namur211137:1273
4.Spartak Moskva211128:1273
5.Gdyně211139:1513
6.Valenciennes202112:1492

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články