Hlavní obsah

Diváci jsou pro basketbalisty Nymburka hráčem navíc

PARDUBICE

Nejcennější skalp za dobu pětiletého účinkování na evropské scéně získali basketbalisté Nymburka, kteří v ULEB cupu porazili vedoucí tým řecké ligy Panellinios Atény. Vítězství mohli slavit v ohlušujícím rachotu bubnů a za potlesku stojícího publika.

Článek

„Stál proti nám soupeř se značnou kvalitou kádru, větší zkušeností i bohatším rozpočtem. Náš tým ale zasluhuje velké uznání i pochvalu, protože bojoval celým srdcem. Mohu na něj být pyšný já i skvělí diváci, kteří jsou tak trochu hráčem navíc,“ říkal nadšeně izraelský kouč Nymburka Muli Katzurin, jenž ordinoval účinnou zónovou obranu.

„Přesto řecký tým dlouho vedl, ale naši střídající, ať už Nečas, Beneš nebo Mack, měli obrovský přínos pro úder v poslední čtvrtině,“ tvrdí trenér.

„Nakoply nás dvě Benešovy trojky, závěr jsme sehráli ve větším klidu než soupeř,“ připouští nejlepší střelec týmu Radoslav Rančík. „Naše skupina je ale ohromně těžká a zatím jsme v ní ze tří utkání vyhráli jen jedno. Příště doma proti Ostende se na to pokusíme navázat a na konci uvidíme, kam nás to v tabulce posadí,“ uzavřel Katzurin.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články