Hlavní obsah

Volejbalové Final Four v Praze bude levnější než basketbalové

Finálový turnaj volejbalové Ligy mistrů se sice v pražské Sazka Areně uskuteční až v dubnu 2009, ale už nyní mají pořadatelé rámcovou představu o nákladech. Nebudou takové jako při představení nejlepší čtveřice evropských basketbalových týmů, které v Sazka Areně loni hrály Final Four Evropské ligy. Tehdy se náklady na organizaci vyšplhaly na 80 milionů korun.

Článek

Basketbalové Final Four pořádala agentura Česká sportovní, která bude organizovat rovněž Final Four volejbalistů. "Domnívám se, že to bude levnější než u basketbalistů. Ale jsou tam náklady, s nimiž je třeba počítat, jako jsou poplatky evropské federaci, ubytování týmů a náklady v Sazka Areně, která je sice moderní halou, ale rozhodně ne nejlevnější," řekl na dnešní tiskové konferenci v Praze majitel agentury Miroslav Černošek.

Smlouvu o pořádání turnaje ve čtvrtek podepsali předseda Českého volejbalového svazu Antonín Lébl a prezident Evropské volejbalové konfederace (CEV) André Meyer. Shodli se na tom, jaké soupeře by v Praze rádi viděli. "Přál bych pořadatelům tým z Polska, Německa a Itálie," řekl Meyer s tím, že čtvrtý tým nechá na pořádající straně. "S těmito třemi souhlasím a pak by se mi tam líbil někdo z Řecka," dodal Lébl.

Pořadatel již nebude mít jistý start

Šéf českého volejbalu si uvědomuje, že start domácího týmu je ve sférách zbožného přání. Dosud vždy Final Four pořádala jedna ze zúčastněných zemí, ale evropská konfederace po žádosti Prahy pozměnila pravidla a pořadatel už nebude mít jistý start.

Představitelům evropského volejbalu se líbily záběry ze zápasu českých volejbalistů s Ruskem, který se v Sazka Areně konal v rámci oslav 85. výročí českého volejbalu. "Byla to pro nás záruka, že máte dobrou halu," vysvětlil Meyer.

V boji o finálový turnaj Ligy mistrů pomohla Praze také tradice českého volejbalu a skutečnost, že se v Česku často konají šampionáty mládežnických kategorií. "Český svaz nám vychází vstříc, takže jsme mu rádi tentokrát vyšli vstříc my," dodal prezident CEV.

Reklama

Související témata: