Hlavní obsah

Volejbalisté před bojem o olympiádu porazili vicemistry světa

ODOLENA VODA

Posíleni o minimálně jedno vítězství nad úřadujícími vicemistry světa odjedou čeští volejbalisté bojovat o olympijské hry v Pekingu. V přípravě před kvalifikačním turnajem v Portugalsku v sobotu v Odoleně Vodě porazili Poláky 3:1. Odveta se soupeřem, který ladí formu na stejnou akci, se uskuteční v neděli v Kladně od 17:00.

Foto: FIVB

Čeětí volejbalisté

Článek

Zatímco trenér Zdeněk Haník má v přípravě stále 16 hráčů a konečnou dvanáctku určí až po nedělní odvetě, Poláci už nastoupili v nejsilnějším složení. "Přímo od nás totiž budou autobusem pokračovat do Maďarska," řekl asistent Jan Svoboda. Vítězství ale český tým nepřeceňuje. "V tuhle chvíli nemá pro nás žádnou váhu, důležité bude, jak si povedeme v Portugalsku," upozornil.

Haník v obou zápasech s Poláky i předchozích dvou neoficiálních duelech s rakouským mistrem hotVolley Vídeň neustále mění sestavu a z obou nahrávačů či liber dnes poslal na hřiště od začátku Škacha a Kryštofa. Na bloku se dařilo Královi s Léblem, na smeči Novákovi s Markem Novotným a na postu univerzála se vystřídali Konečný se Štokrem.

"Pořád zkoušíme jiné sestavy, možná zítra nastoupí zase jiný nahrávač i libero. Ještě nejsme úplně rozhodnutí na všech postech," uvedl Svoboda s tím, že konečná dvanáctka před odletem do Evory musí být jasná v neděli večer.

Zaplněnou halu se zhruba 700 diváky v bývalé volejbalové baště potěšili čeští reprezentanti vcelku snadným ziskem prvního setu, druhý ale stejně jednoznačně ovládli Poláci. "Rozhodoval servis a útok, a to vždy na jedné straně," popsal asistent národního týmu.

Ve třetí sadě Češi zvládli lépe vyrovnanou koncovku a po rychlém nástupu 6:1 vyhráli i čtvrtý set. "Zase jsme je začali přehrávat a měli jsme převahu na servisu, kterou korunoval Štokr v závěru dvěma přímými body," dodal Svoboda.

Česká republika - Polsko 3:1 (19, -18, 23, 20)
Sestava ČR: Škach, M. Novotný, Král, Konečný, Novák, Lébl, libero Kryštof - Kotrch, Štokr, Ticháček.

Reklama