Hlavní obsah

Volejbalistky Brna prohrály ve Vyzývacím poháru s Olympiakosem

Brněnské volejbalistky prohrály v úvodním utkání druhého kola Vyzývacího poháru s Olympiakosem Pireus 1:3 a před odvetou za týden v Řecku nemají velkou šanci na postup. České mistryně v sobotu před domácím publikem získaly pouze druhou sadu, kdy soupeřky přehrály důrazným podáním i dobrou hrou na síti.

Článek

Hned v úvodu ukázal řecký tým s českou nahrávačkou Janou Šimánkovou svou sílu. Přesněji kombinoval, měl pevnější obranu na síti a také agresivnější útok. Mladý tým Brňanek měl ze soupeře viditelný respekt, chyboval hlavně v zakončení a dlouho se mu nedařilo podáním Olympiakos zatlačit.

To přišlo až ve druhém setu. Řecký tým se dostal pod tlak, nedokázal čelit smečím Tomanové s Goliášovou a uhrál jen 14 bodů. V nasazeném tempu ale Brňanky nevydržely dlouho. Soupeřky převzaly znovu režii, dobře blokovaly a využívaly chyb i nervozity domácího týmu.

"Soupeřky byly lepší jak na příjmu podání, tak v útoku. Nám se naopak nedařil útok středem a měli jsme problémy s obranou smečařek," řekl novinářům trenér týmu z Králova Pole Miroslav Čada. Příčiny prohry viděl i ve špatné přihrávce. "Měli jsme i více riskovat na servisu, neboť pomalým podáním jsme soupeřkám neublížili. Druhý set byl jiný v tom, že se podařila šňůra výborných podání," dodal Čada.

Nahrávačka Šimánková kdysi patřila k oporám Brna, v sobotu se ale radovala z výhry Pirea. "Naším cílem je postoupit do dalšího kola a k tomu jsme dnes udělaly důležitý krok. První set byl v naší režii, ve druhém se nám nedařil příjem. Pak jsme se ale zlepšily a nedaly soupeřkám možnost ke zvratu," zhodnotila úvodní duel.

KP Brno - Olympiakos Pireus 1:3 (-19, 14, -15, -17)
Rozhodčí: Haasová (Něm.), Isajlovič (Srb.). Čas: 90 min. Diváci: 800.
Sestava Brna: Kubínová, Mikysková, Goliášová, Tomanová, Hanusová, Onderková, libero Tobiášová - Fiedlerová, Formánková, Kulísková.

Reklama