Hlavní obsah

Nymburk v báječné kulise uhlídal druhé vítězství

PARDUBICE

S basketbalisty Nymburka se musí v ULEB cupu už vážně počítat. V báječné kulise domácí pardubické haly zdolali i belgického mistra Ostende a po čtyřech utkáních ve skupině mají už vyrovnanou bilanci výher a porážek a drží postupovou příčku.

Článek

„Cenná vítězství zvedají mužstvu sebevědomí, proti výtečnému soupeři dalo do hry hodně energie a počínalo si skvěle takticky. Základem byla obrana, hodně důležitá byla i účinná střelba trojek,“ hodnotil nymburský trenér Muli Katzurin, úspěšnější ve včerejším souboji dvou izraelských koučů. Ostende, které v poháru nečekaně porazilo Dynamo Moskva i Boloňu, totiž vede jeho krajan Drucker.

Domácím se hned v úvodu dařilo přehrávat zónovou obranu soupeře a agresivním herním projevem ho nutit ke ztrátám, čímž získali uklidňující vedení až o sedm bodů. Nymburk ale přes výškovou převahu pod košem dlouho trápil doskok, k tomu se střelecky hledal Rančík, a to vše umožnilo Ostende na chvíli otočit skóre (ve 24. minutě 42:47). „Soupeř nám v té fázi dělal potíže pohybem, těžko jsme i jeho hráče odstavovali, ale důraznější obranou i zrychlením hry se podařilo největší zbraň soupeře eliminovat,“ uvažoval Radek Nečas.

Český mistr úspěšnou střelbou zdálky, rychlým protiútokem a hlavně zlepšením pod košem získal už ve třetí čtvrtině důležitý náskok, který přenesl i do koncovky duelu. Tři minuty před koncem pak trefil Sokolovský už svou pátou trojku, která znamenala slibné vedení 77:65. Ostende sice využilo nymburských ztrát a šňůrou osmi bodů výrazně snížilo, jenže závěrečné vteřiny už měl v režii český mistr s bouřlivou podporou více než pěti tisíc diváků v zádech.

Pohár ULEB
ČEZ Nymburk - Telindus Oostende 81:75 (25:20, 40:38, 59:54).
Nejvíce bodů: Sokolovský 22, Rančík 16, Lee 13, Benda 12, Mack 11 - Davis 14, Green 13, McCray 12, Brenner a Ovčina 11, 5130 diváků.

Připravujeme další podrobnosti.

Reklama

Související témata: