Hlavní obsah

Házenkářky nadělily debakl

PLZEŃ

Pro české házenkářky neexistuje jiná varianta než postup a v úterý k němu udělaly první krok, když v úvodu plzeňské předkvalifikace ME nadělily debakl Bulharkám.

Článek

„Povedl se nám perfektní vstup do turnaje, děvčata převýšila soupeřky především kvalitní obranou a dobře sehraným přechodem do útoku. Rozdíl 22 gólů v konečné podobě skóre je výmluvný,“ hodnotil trenér Jiří Tkadlec.

Bulharsko patří v ženské házené k sotva evropskému průměru a s domácí reprezentací udrželo krok jen pár minut. Sedmigólová šňůra českého týmu, který těžil ze zatažené obrany a po zisku míče vyrážel do brejků, znamenala už ve 12. minutě vedení 9:3. „Od té chvíli bylo utkání v naší režii,“ těšilo kouče.

„Samy jsme nečekaly, že nám to půjde tak lehce. Výborně jsme ale bránily a proměňovaly rychlé protiútoky,“ tvrdila ostrá spojka Lenka Kysučanová, slavící v úterý 24. narozeniny. Další gólová smršť v podání českých žen přišla na začátku druhé půle.

Ve 37. minutě to bylo již 26:13 a útočně naladěné družstvo na cestě za přesvědčivou výhrou nezastavilo ani vynucené střídání skvěle chytající Raníkové, která zůstala otřesena po zásahu míčem. Náhradní brankářka Selicharová ale za precizní obranou přesáhla taky padesátiprocentní úspěšnost zásahů, naopak do sítě rezignujících Bulharek padal jen gól za druhým. Národní tým předváděl exhibici, soupeřky v utkání udělaly 24 technických chyb.

Předkvalifikace ME 2008
Česko-Bulharsko 42:20
Nejvíce branek: Knytlová 8/2, Tomečková a Vašková po 5, Simerská, Kysučanová a Zámorská po 4 - Delčevová 5/1, Agovová 5/3, Christovová 3, 350 diváků, poločas 19:12.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články