Hlavní obsah

Novotný odletěl s volejbalisty na úkor Štokra

PRAHA

Dilema, koho zařadit do týmu na post univerzála už trenér českých volejbalistů Zdeněk Haník vyřešil. Do Portugalska na předolympijskou kvalifikaci v úterý odletěl uzdravený Jakub Novotný, Jan Štokr zůstal doma.

Článek

„Docent Kolář řekl, že Jakubovy problémy s chodidlem jsou už minulostí,“ pronesl kouč. „Jakub je v nároďáku trvalka, zatímco Honza v reprezentaci nikdy nepodal výkony, kvůli kterým je považován za jednoho z nejlepších univerzálů italské ligy,“ vysvětloval volbu Haník.

V historickém městě Évora čeká volejbalisty přetěžký úkol. Aby postoupili do další fáze olympijské kvalifikace, musejí v Portugalsku vyhrát šestičlennou skupinu. „Neřeknu, jestli jsem optimista, ale proti Polsku jsme hráli dobře,“ připomněl Haník dvě nedávná vítězství nad vicemistry světa. Trenéra potěšilo, jak po třech letech zapadl do party smečař Jiří Novák. „S Jirkou hraje mužstvo líp. Dal týmu dospělost,“ cení si kouč.

Pokud chtějí Češi hrát v sobotním semifinále, měli by dnes porazit buď domácí Portugalce nebo zítra Němce. „Informace o soupeřích máme čerstvé,“ ujišťoval Haník. Poté by v sobotním semifinále narazili volejbalisté na někoho z trojice Francie, Slovensko, Švédsko. Jen vítěz turnaje postoupí do další lednové fáze, která se uskuteční v Turecku.

Program předolympijské kvalifikace volejbalistů:
Středa 28. listopadu:
15:30Portugalsko – Česko
Čtvrtek 29. listopadu:
15:00Česko – Německo

Reklama