Hlavní obsah

České házenkářky i nadále plní roli favoritek, porazily Itálii

PLZEŇ

České házenkářky porazily na domácí palubovce v Plzni po Bulharkách také Italky a plní roli favoritek předkvalifikace ME. K jistotě postupu jim stačí bod z víkendových utkání s Lotyšskem a Tureckem.

Článek

„Především útočně to holky zvládly dobře, soupeřky nás ale svou rychlostí donutily hrát celé utkání naplno. Naštěstí jsme měli velkou jistotu v brance,“ tvrdil trenér Jiří Tkadlec, jehož svěřenkyně od začátku zápasu vedly. Po čtvrthodině to bylo už 11:6 hlavně zásluhou výtečně chytající Raníkové. Italky potom ale objevovaly nedostatky v obranné činnosti českých žen.

„Dělalo nám trochu potíže pokrýt Italkám dobrou spolupráci spojek s pivotem, naštěstí jsme to zachraňovaly útokem, kde se dařilo střílet prakticky z každé pozice i přehrávat je jedna na jednu,“ tvrdila Petra Válová, která je po nedávné svatbě už paní Vítkovou, ale předkvalifikaci hraje pod dívčím jménem, neboť ho má ještě uvedené v pasu.

Náskok české reprezentace, která se v utkání moc nedostávala do brejků, přesto dokázala zakončovat útoky i postavenou obranu, se naštěstí netenčil a při stavu 25:16 ve 42. minutě už nebylo o jejím vítězství pochyb, byť Italky statečně vzdorovaly. „Hlavní rozdíl byl v naší kvalitnější střelbě spojek a především v daleko lepším výkonu gólmanky,“ přiznal Tkadlec.

Česko - Itálie 32:24 (18:14)
Nejvíce branek: Knytlová 6/1, Kysučanová a Tomečková po 5, Válová a Vašková po 3 - Pistelliová a Pavliková po 6/2, Trulliová a Di Fazziová po 3, 420 diváků, poločas 18:14.
Další utkání turnaje: Turecko–Bulharsko 32:18.
Pořadí: 1. Česko 4, 2. Turecko 2, 3. Itálie 2, 4. Lotyšsko 0, 5. Bulharsko 0.

Reklama

Související témata: