Hlavní obsah

Basketbalistky Brna nechtějí v Evropské lize podcenit Namur

BRNO

V roli jednoznačných favoritek nastoupí basketbalistky Gambrinusu Sika Brno ve středu v domácí hale Rosnička v pátém kole Evropské ligy proti belgickému Namuru. České mistryně vedou s jednou porážkou skupinu C, Namur je v šestičlenné tabulce předposlední s jedním vítězstvím.

Článek

Brňanky minulou středu utrpěly v Moskvě první prohru v soutěži, když propadly ve druhé čtvrtině utkání. "Neuhlídali jsme Taurasiovou, na kterou neplatilo ani zdvojování obrany. Když už jsme ji začali bránit o poznání lépe, tak se rozstřílela Australanka Jacksonová," vrátil se Bobrovský k porážce 76:85 se Spartakem.

Proti Namuru se představí hráčky Gambrinusu Sika v kompletním složení. Kapitánku Hanu Machovou trápil naražený loket, ale už se opět zapojila do přípravy. "Namur rozhodně není tak špatným týmem, jak napovídají jeho letošní výsledky," uvedl na pondělní tiskové konferenci trenér Brňanek Jan Bobrovský.

Namur sice vstoupil do Evropské ligy jasným vítězstvím nad francouzským Valenciennes, potom ale následovala série tří porážek. V Košicích prohrál 62:70. Ve třetím kole kladl doma dlouho odpor favorizovanému Spartaku Moskva, kterému podlehl až po nezvládnuté koncovce 75:81. Minulý čtvrtek sehrál belgický tým v prvním poločase rovnocennou partii v polské Gdyni, kde prohrál rozdílem deseti bodů.

"Síla Namuru je zejména ve schopnosti bojovat i při zdánlivě ztracených stavech a také v doskakování pod oběma koši. V této činnosti dokonce přehrál Spartak. Také se musíme připravit na tvrdou obranu," řekl brněnský trenér, který mapoval při sestavení taktických plánů hru příštího soupeře hned ze tří videozáznamů ze zápasů proti Moskvě, Valenciennes a Košicím.

Osmifinále bylo v posledních třech sezónách v Evropské lize pro basketbalistky Namuru nepřekonatelnou překážkou. V roce 2005 je vyřadil Vilnius a v dalších ročnících Samara a Fenerbahce Istanbul.

Reklama

Související témata: