Hlavní obsah

Mladý brněnský futsalista během zápasu zkolaboval a zemřel

BRNO

Šestnáctiletý futsalista Robert Staněk během mistrovského zápasu zkolaboval a později v nemocnici zemřel. Uvedl to server denik.cz. Mladík upadl do bezvědomí během sobotního utkání první ligy hráčů do 16 let Agromeli Brno - Vysoké Mýto a nepomohla mu ani okamžitá pomoc.

Článek

Podle předsedy Jihomoravského futsalového svazu Zdeňka Poláka odehrál Staněk asi dvě minuty. "Poté usedl na lavičku a zničehonic upadl do bezvědomí. Ihned u něj byl lékař hostujícího týmu, za pár minut dorazila záchranka. Ale masáž srdce ani umělé dýchání pravděpodobně nezabralo," řekl Polák.

Záchranná služba obdržela zprávu, že v hale Tatranu Bohunice je mladý muž v bezvědomí. "Posádka i s lékařem byla na místě za čtyři minuty a ihned začala s resuscitací. Mladík byl poté v kritickém stavu převezen na ARO do fakultní dětské nemocnice," uvedla mluvčí jihomoravské záchranky Barbora Zuchová. Zachránit šestnáctiletému hráči život se však nepodařilo.

Přesná příčina smrti zatím není známa. "Je to tragédie. Hrál odmalička fotbal, prošel nejrůznějšími zdravotními testy, všechny prohlídky byly v pořádku. Nikdo nemohl nic tušit," konstatoval Polák.

Soutěže hráčů do 16 let se hrají turnajovým systémem, brněnský tým Agromeli už před osudným zápasem nastoupil v sobotu proti Šumperku. "V tom zápase ale (Staněk) nehrál. A v tom druhém naskočil jen na jedno střídání. Pak se vrátil na lavičku, kde zkolaboval," uvedl Polák.

Reklama