Hlavní obsah

Liberec podlehl Lenniku i v odvetě a v Poháru CEV končí

LIBEREC

Volejbalisté Liberce se neprobojovali do lednového čtvrtfinále Poháru CEV. Poslední český zástupce v nižších evropských klubových soutěžích po Lize mistrů prohrál s týmem Lennik i v domácí odvetě. Po porážce 0:3 před dvěma týdny v Belgii ve čtvrtek Severočeši podlehli Lenniku až po pětisetové bitvě, v posledním setu poměrem 10:15.

Článek

Dukla bez nemocného blokaře Veselého nezačala dobře a po ztraceném prvním setu prohrávala ve druhém rychle už 3:10. Pak se však zvedla a v koncovce získala sadu pro sebe.

Třetí nejvyrovnanější dějství ovládli opět hosté, pak ale přišel koncert libereckých hráčů. Vítězstvím v tie-breaku si mohli vynutit takzvaný zlatý set, který by celý dvojzápas rozhodl, jenže ten se nekonal.

"Škoda tie-breaku, ale hlavně prvního setu. Mohli jsme být nahoře, vedli jsme, ale chybami jsme ho ztratili. Byl to možná zlomový bod celého zápasu," litoval liberecký kouč Vladan Merta. "Od třetího setu se hrál velmi dobrý volejbal a zlatý set mohl dopadnout všelijak. Je škoda, že pro nás evropské poháry končí," dodal.

Osmifinále, odveta:
Dukla Liberec - Sartorius Asse Lennik 2:3 (-22, 26, -22, 16, -10)
Rozhodčí: Janik, Lemek (oba Pol.). Čas: 129 min. Diváci: 665. První zápas 0:3, postoupil Lennik.
Sestava Liberce: Dittrich, Čermák, Símaro, Bíza, Jeslínek, Polák, libero Kryštof - Vencovský, Vampola, Šimeček.

Reklama