Hlavní obsah

Házenkáři prohráli s Maďarskem a skončili na Slovensku druzí

LEVICE

Čeští házenkáři obsadili na Vánočním turnaji v Levicích druhé místo za Maďarskem, s kterým v závěrečném utkání prohráli 23:27. V dalším zápase remizovalo Polsko se Slovenskem 29:29, domácí celek tak skončil bez vítězství poslední.

Článek

Souboj s Maďarskem připomněl vzájemné utkání na lednovém mistrovství světa, v němž soupeř také neuvěřitelně lehce získal v průběhu prvního poločasu devítibrankové vedení. I v sobotu Maďaři v první půli dominovali a poté, co ji vyhráli o deset branek, bylo jasné, že si vítězství už nenechají vzít.

Oproti předchozím zápasům se českým házenkářům nepovedl vstup do utkání a neustále dotahovali jedno- až dvoubrankové vedení Maďarů. Ještě v 17. minutě byl stav jen 8:10, ale pak už se čeští střelci až do poločasu neprosadili. "Bylo to krutých 13 minut, kdy nám nešlo vůbec nic a jen jsme čekali, kdy bude přestávka," řekl po utkání trenér Pavel Pauza.

Zpřesněnou hrou a hlavně obranou se týmu v druhé půli dařilo umazávat desetibrankové manko, blíž než na rozdíl tří gólů ale Maďaři protivníka nepustili. "Naše spojky si neuměly poradit s jejich obranou 0-6, dohrávat na pivota se nám vůbec nedařilo, takže jsme to brali hlavně přes křídla," konstatoval Pauza. "Máme tady čtyři úplné nováčky, ostatní s výjimkou Šetlíka mají odehráno kolem deseti mezistátních zápasů. Své sehrála i únava ze tří zápasů za sebou," dodal.

Šetlík si řekl o nominaci na ME

Vystoupení českých reprezentantů nicméně označil za lepší než v předchozích dvou ročnících. "Jen škoda prohry s Maďarskem, mohli jsme turnaj vyhrát," řekl Pauza a vyzdvihl výkon osmatřicetiletého Martina Šetlíka, jenž na Slovensku absolvoval reprezentační comeback. "Byl hodně slyšet i v šatně, navíc dal všech deset sedmiček, které střílel, a takového exekutora sedmimetrových hodů hodně potřebujeme. V posledních letech s tím máme problémy, takže si jasně řekl o nominaci na ME," dodal trenér.

Pauzu mile překvapil teprve osmnáctiletý Tomáš Číp ze Zubří a reprezentační kouč se jej rozhodl vzít na lednový turnaj do Paříže. "Jasně si o to řekl. Pojede místo Řezníčka, který se s dalšími reprezentanty z bundesligy bude v Nymburce připravovat na ME," dodal Pauza.

Česko - Maďarsko 23:27 (8:18)
Sestava a branky ČR: Krupa, Petržala - Buchta 3, Hrstka, Šulc, Rams 2, Prachař, Král, Motl 5, Stehlík 1, Kulišťák 2, Číp 6, Šetlík 4/3, Říha.
Nejvíce branek Maďarska: Oláh 7, Sudka 4, Grebenár a Sándor po 3. Rozhodčí: Brunovský, Čanda (SR). Sedmimetrové hody: 3/3 - 0. Vyloučení: 2:5. Diváci: 300.
Polsko - Slovensko 29:29 (17:16).
Konečná tabulka:
1. Maďarsko 3 2 0 1 78:79 4
2. Česko 3 1 1 1 83:82 3
3. Polsko 3 1 1 1 90:89 3
4. Slovensko 3 0 2 1 79:80 2

Reklama

Související témata: