Hlavní obsah

Bryant a mladík Bynum dovedli v NBA Lakers k výhře nad Phoenixem

Basketbalisté Los Angeles Lakers porazili v úterním utkání NBA Phoenix 122:115 a jejich hlavní postavou byl jako obvykle Kobe Bryant. Ten přispěl k vítězství domácího celku 38 body, z toho 26 nastřílel v druhé půli utkání a v duelu s nejlepším klubem Pacifické divize převážil misky vah na stranu Lakers.

Článek

Bryant si přitom ještě nedávno stěžoval, že ho v losangeleském mužstvu obklopují hráči s nedostatkem talentu, a žádal o výměnu do jiného klubu. Jak ale uvedla agentura AP, zřejmě už změnil názor.

V úterním zápasu ho totiž výrazně podporoval zejména dvacetiletý pivot Andrew Bynum, který si vylepšil osobní rekord v prestižní soutěži na 28 bodů. Navíc přidal 12 doskoků, s 42 odehranými minutami byl nejvytíženějším mužem utkání a v podkošových soubojích poměrně výrazně předčil mnohem proslulejšího pivota Phoenixu Amarea Stoudemirea. Na konci zápasu aplaudovalo 19 tisíc diváků v hale především jemu.

"Lepšíme se každým dnem. V tom týmu je opravdová kvalita, takovéhle zápasy to jen potvrzují," prohlásil Bryant a naznačil, že Lakers mohou celou ligu vyhrát. "Soustředím se jen a jen na to," dodal.

Jedenácté vítězství za sebou si připsali hráči Portlandu, kteří v domácím prostředí zdolali Seattle 89:79. Po nepříliš povedeném vstupu do soutěže se tak už v pořadí Severozápadní divize těsně přiblížili vedoucímu Denveru. Šestnácti doskoky se v týmu Trail Blazers blýskl Joel Przybilla.

Reklama