Hlavní obsah

Boston v NBA nezaváhal ani v Utahu, závěr režíroval Pierce

NEW YORK

Basketbalisté Bostonu, suverénně nejlepší tým letošního ročníku NBA, uspěli i v sobotním utkání v Salt Lake City. V hale Utahu Jazz zvítězili nad domácím celkem 104:98 a vylepšili si bilanci na 25 výher a pouhé tři porážky.

Článek

Tradiční oporou Celtics na cestě k pátému vítězství za sebou byl Paul Pierce, třebaže v prvním poločase neskóroval. Po přestávce se však rozehrál a zápas zakončil jako jeho nejlepší střelec s 24 body; mezi nimi byla i sólová akce necelou půlminutu před koncem, kterou zlomil nerozhodný stav 98:98. Poté ještě Pierce předvedl dva důležité obranné doskoky, vítězství Bostonu navíc potvrdil dvěma proměněnými trestnými hody a asistencí na Allenův poslední koš.

Daří se také Detroitu, který v duelu vedoucích týmů Centrální divize porazil Indianu v jejím domácím prostředí 98:92 a vyhrál poosmé za sebou. Delší šňůru vítězných zápasů má v současnosti na kontě jen Portland, který uspěl už dvanáctkrát.

Naopak Dallas rázně ukončil rozmach Atlanty. Hawks měli na kontě pět vítězství za sebou, ale v Dallasu neubránili prvních pět soupeřových střel a Mavericks díky bleskovému startu vedli na počátku třetí minuty už 12:0. Především trio Dirk Nowitzki, Josh Howard a Devin Harris nakonec domácí tým dovedlo k vítězství 97:84.

Výsledky NBA:
Dallas - Atlanta 97:84, Washington - Miami 96:74, Orlando - Charlotte 104:95, Indiana - Detroit 92:98, Seattle - Minnesota 109:90, Milwaukee - New Jersey 95:97, Houston - Toronto 91:79, Utah - Boston 98:104, New Orleans - Cleveland 86:76.

Reklama