Hlavní obsah

Vítěznou sérii basketbalistů Portlandu na Silvestra ukončil Utah

NEW YORK

Vítězná série basketbalistů Portlandu v NBA na Silvestra skončila. Po třinácti prosincových výhrách za sebou nestačili Trail Blazers v pondělí na Utah a podlehli mu 101:111. Hosté v Salt Lake City postrádali trenéra Natea McMillana, který odjel na pohřeb.

Článek

Domácí tým vedla za vítězstvím především trojice Carlos Boozer, Deron Williams a Andrej Kirilenko. Rozhodující náskok si Jazzmani zajistili dvanáctibodovou šňůrou v třetí čtvrtině, hostům pak už nebylo nic platné ani střelecké galapředstavení autora 36 bodů LaMarcuse Aldridge.

Dvakrát odcházeli fanoušci z ligových hal na oslavy konce roku později. V Chicagu zvládlo lépe prodloužení hostující Orlando, v jehož dresu si Hedo Turkoglu schoval rozhodující střelu až na poslední vteřinu. Také v tomto případě měl poražený tým ve svém středu nejlepšího střelce zápasu, 39 bodů Bena Gordona bylo v tomto ročníku jeho maximem.

Nevídaně vysokým rozdílem 45 bodů skončil zápas v Detroitu, kde domácí Pistons deklasovali Milwaukee Bucks 114:69. Po nezdaru Portlandu patří právě Detroitu nejdelší současná vítězná šňůra v NBA, mužstvo už vyhrálo devětkrát za sebou. Zato při pátrání po nejhorších porážkách Milwaukee v historii objevili statistici jen dvě vyšší, obě o 48 bodů.

Výsledky:
Charlotte - Indiana 107:103 po prodl., Chicago - Orlando 110:112 po prodl., Detroit - Milwaukee 114:69, Seattle - Philadelphia 90:98, New Orleans - Toronto 92:97, Utah - Portland 111:101, LA Clippers - Minnesota 91:82, Houston - Golden State 95:112.

Reklama