Hlavní obsah

Čeští házenkáři zdolali na úvod turnaje ve Francii celek Alžírska

IVRY

Čeští házenkáři zdolali v úvodním utkání na přípravném turnaji ve Francii mužstvo Alžírska 31:28. Český tým na turnaji v Ivry tvoří házenkáři, kteří ještě bojují o místo ve výběru, jenž se připravuje na mistrovství Evropy v závěru ledna v Norsku.

Článek

Proti soupeři, který se chystá na mistrovství Afriky, podali dnes čeští hráči pod vedením kouče Jiřího Miky bojovný výkon. Své spoluhráče několikrát podržel výborně chytající brankář Jan Štochl. V úvodu byl zápas hodně vyrovnaný, pak se soupeři podařilo do 20. minuty získat dvoubrankové vedení. Poté ale nastal zlom a čeští reprezentanti obrátili skóre na 13:10.

Dvou- až tříbrankové vedení si pak český celek udržoval prakticky po celých zbývajících 40 minut zápasu. "Vedle Štochla podali velice dobrý výkon Motl a Číp na křídlech, hodně dobře zahrál i Stehlík. Vycházeli jsme z vysunuté obrany a dost branek vstřelili po získaných míčích z rychlých protiútoků," řekl k zápasu kouč Mika.

Česko - Alžírsko 31:28 (17:14)
Sestava a branky ČR: J. Štochl, Petržela - Motl 6/2, Hrstka 2, Tůma, Říha 1, Stehlík 7, Číp 4, Mičkal 2, Buchta 3, Kulišťák 4, Prachař 1, Rams 1, Král. Sedmimetrové hody: 2/2 - 4/2. Vyloučení: 5:6. Diváci: 600.

Reklama

Související témata: