Hlavní obsah

Iverson dovedl Denver k vítězství nad šampióny NBA

NEW YORK

Basketbalisté Denveru ve čtvrtečním šlágru NBA porazili úřadující šampiony ze San Antonia. K výhře 80:77 dovedl domácí tým Nuggets kanonýr Allen Iverson, který dal 29 bodů, i když celý týden z rodinných důvodů netrénoval. Jeho čtyřletý syn se totiž vážně poranil v obličeji a bude muset na plastickou operaci.

Článek

"Pod ústy má velkou tržnou ránu," přiznal až po čtvrtečním zápase novinářům sklíčený Iverson. Malý Isaiah spadl už v pondělí přímo na obličej z vysoké dětské sedačky.

Iverson nicméně i bez tréninku sehrál klíčovou roli pro Denver a dvěma trestnými hody pojistil v závěru těsné vítězství. Rozhodující koš na 78:77 krátce předtím vstřelil Kenyon Martin, zoufalý tříbodový pokus hostujícího Michaela Finleyho se závěrečným klaksonem síťkou nepropadl.

Třetí z lídrů divize v Západní konferenci Phoenix zdolal doma Seattle 104:96, přestože po první čtvrtině po tristním výkonu prohrával už dvacetibodovým rozdílem. Pak ale nejlepší tým své konference zabral, od druhé části nasázel Seattlu 91 bodů a udobřil si fanoušky. Hvězdou zápasu byl Amare Stoudemire s 34 body a 11 doskoky.

Zato v Chicagu rozhodlo bitvu s Portlandem až druhé prodloužení. Z vítězství se radovali hosté v poměru 115:109 a potvrdili vynikající formu z posledních týdnů, během nichž prohráli jediný z uplynulých 16 zápasů.

Výsledky basketbalové NBA:
Chicago - Portland 109:115 po druhém prodl., Phoenix - Seattle 104:96, Denver - San Antonio 80:77.

Reklama