Hlavní obsah

Házenkářky Olomouce vyhrály Český pohár

ZLÍN

Olomoucké házenkářky vyhrály ve Zlíně finálový turnaj Českého poháru. Nejsilnější domácí tým naplnil papírové předpoklady s velkou převahou, ve finále v neděli deklasoval oslabenou Slavii, která se o víkendu musela vypořádat s absencí sedmi zraněných hráček, dokonce rozdílem šestnácti gólů 32:16.

Článek

Zora se za celý víkend musela opravdu vydat jen v jediném ze všech čtyř odehraných poločasů. Pozdějšího vítěze potrápil hned v úvodu semifinálového zápasu domácí Zlín, kterému však v druhé půli došly síly a po vyrovnaném začátku se propadl k jasné porážce o devět branek.

Finále bylo od první minuty olomouckou exhibicí. Úřadující české mistryně drtivým nástupem získaly náskok 6:0, Slavii přitom vygumovaly účelnou obranou, za kterou se fantastickými zákroky vyjímala brankářka Lenka Černá. Pražanky zvládly za první třicetiminutovku dát pouze šest gólů a už o přestávce proto prohrávaly o deset branek.

Slavii limitovala zranění

Bez řady marodů včetně nejlepší střelkyně Kláry Černé se slávistky nevzchopily, tým se utopil v technických chybách a střelecké nemohoucnosti. Olomouc si bez větší námahy dokráčela pro jednoznačné vítězství a triumf v pohárové soutěži.

"Na rozdíl od sobotního semifinále proti Zlínu jsme od první minuty byli velice důrazní v obraně. Vynikajícím způsobem zachytala Lenka Černá, což nám umožnilo dávat góly z rychlých protiútoků a hladkou ofenzivu vůbec," řekl po utkání olomoucký kouč Lubomír Krejčíř.

Slavia byla ve finále od prvních chvil bez šancí. "Čekal jsem, že prohrajeme, ale nečekal jsem, že až tak vysoko. Na Olomouc ale nemáme, byli jsme navíc limitováni počtem hráček, tím, že nám sedm děvčat chybělo. Vítr z plachet nám vzala gólmanka Černá, která nám v prvním poločase pochytala spoustu vyložených šancí," řekl trenér Slavie Tomáš Kuťka.

Finále:
Zora Olomouc - Slavia Praha 32:16 (16:6)
Nejvíce gólů: Hrbková 8 - Krouská 5. Diváci: 200.
Semifinále:
Olomouc - Zlín 30:21 (15:13)
Nejvíce branek: Šašková 8, Stuchlová, Vašková a Hrbková po 5, Marcišová 4 - Růčková 7, Budayová 5, Varhaníková 4.
Slavia Praha - Veselí nad Moravou 23:22 (12:10)
Nejvíce branek: Crhová 8, Medunová 6, Mouleová 4 - Handlová 8, Chmelařová a Kočí po 4.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články