Hlavní obsah

Liberečtí basketbalisté ukončili proti Brnu sérii porážek

LIBEREC

Liberečtí basketbalisté v pondělí protrhli sérii pěti porážek, v ligové dohrávce 20. kola totiž porazili Brno 85:75. Domácí Kondoři si od začátku udržovali vedení a ve třetí čtvrtině jejich náskok činil už 15 bodů. V posledním dějství však Brňané začali dotahovat a tři minuty před koncem se dokonce dostali do vedení 72:71. Koncovku ale zvládl lépe Liberec.

Článek

V jeho dresu se dnes představila nová posila, americký podkošový hráč J.R. Enright, který nastoupil poprvé v závěru první čtvrtiny a celkem odehrál necelých 12 minut. Pod Ještědem zůstane na zkoušku dva týdny, pak se klub rozhodne, zda jej angažuje do konce sezóny.

Liberecký trenér Jan Slowiak přivítal pondělní výsledek jako velké povzbuzení. "Podobně jako v minulých zápasech jsme si ale vybrali hluché místo. Nechali jsme soupeře stáhnout patnáctibodové vedení. V jednu chvíli jsme si s brněnskou zónou vůbec nevěděli rady, ale v rozhodující fázi se nám dařilo dostat míč k pivotům, zejména k Blažkovi, kteří buď zakončili, nebo posunuli míč dál," zhodnotil zápas.

Kouč Brna Zdeněk Hummel označil za hlavní faktor psychiku. "Jsem hrozně naštvaný na naše hráče, kteří nedokázali využít psychické výhody ve chvíli, kdy dotáhli velký náskok domácích. To mě zklamalo," řekl.

Liberec - A Plus Brno 85:75 (25:20, 46:37, 64:55)
Nejvíce bodů: Wooten 22, Blažek 21, L. Tóth 12 - Machač 18, Gajdošík 16, Vrubl 12, Skála 11. Rozhodčí: Vyklický - Hruša, Hartig. Fauly: 16:19. Trestné hody: 22/15 - 15/11. Trojky: 6:6. Diváci: 550. Nejlepší hráč: Blažek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články