Hlavní obsah

Děkanka na EP florbalistek rozdrtila Nižnij Novgorod 15:0

VANTAA

Florbalistky Děkanky při vstupu do Evropského poháru ve finském městě Vantaa rozdrtily ruský Nižnij Novgorod 15:0. Šesti body za tři branky a stejný počet asistencí se na tom podílela Diana Brennerová, hattrick zaznamenala i Hana Lacková. Další zápas čeká svěřenkyně trenérek Karolíny Šatalíkové a Markéty Šteglové ve čtvrtek v 11:30 proti obhájkyním triumfu UHC Dietlikon ze Švýcarska.

Článek

České mistryně rychle rozhodly o osudu středečního utkání. V šesté minutě otevřela skóre Dominika Šteglová a brankářku Rudakovovou překonala podruhé už za 42 vteřin Jílková. V úvodní třetině se ještě dvakrát prosadila Brennerová a Pražanky potvrdily svou výraznou převahu.

V druhém dějství už český tým stihl dovršit desítku. Nejdříve se v 24. minutě v rozmezí 30 vteřin trefily Novotná a Billá, ze hry se pak prosadily Rozumová, Šindelová a Šteglová a v 36. minutě proměnila trestné střílení opět Šindelová.

S chutí si Děkanka zastřílela i v závěrečné dvacetiminutovce. Nejdříve se prosadila Karásková, v 48. minutě dovršila hattrick Brennerová, a pak stihla tři trefy za šest minut Lacková, která stanovila konečný výsledek pouhé tři vteřiny před koncem.

Děkanka - Nižnij Novgorod 15:0 (4:0, 6:0, 5:0)
Branky a nahrávky: 6. Šteglová (Brennerová), 7. Jílková (Novotná), 10. Brennerová (Jílková), 16. Brennerová (Jílková), 24. Novotná (Šindelová), 24. Billá (Brennerová), 32. Rozumová (Šindelová), 34. Šindelová (Novotná), 36. Šteglová (Brennerová), 36. Šindelová z trestného střílení, 42. Karásková, 48. Brennerová (Vaculíková), 54. Lacková (Rozumová), 58. Lacková (Rozumová), 60. Lacková (Šindelová). Rozhodčí: Renz, Erhard (oba Švýc.). Bez vyloučení. Střely na branku: 50:12. Diváci: 251.

Reklama

Související témata: