Hlavní obsah

Volejbalové Final Four začne zostra!

Praha

Final Four je tady. Extraligoví volejbalisté si to rozdají o Český pohár. Stejně jako loni hostí Final Four sportovní hala Klimeška v Kutné Hoře. O trofej se poperou týmy Českých Budějovic, Kladna, Karlovarska a Liberce. „Bereme to jako jeden z vrcholů sezony," uvedl univerzál Jihostroje Marek Šotola.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Volejbalista Jihostroje České Budějovice (zleva) Petr Michálek a Aaron Joseph Russell z Trentina během utkání Ligy mistrů.

Článek

Hned první sobotní zápas bude atraktivní. Obhájce loňského triumfu z Českých Budějovic svede semifinálovou bitvu s Karlovarskem. Hráči Jihostroje mají za sebou náročné středeční utkání v Lize mistrů, ve kterém v pěti setech neuspěli proti slavnému italskému týmu Trentino. „Dáme do toho všechno. V minulém roce se nám v Kutné Hoře zadařilo, snad se uspějeme také letos. Líbilo by se nám porazit Karlovarsko, které je zatím celkem suverénní," přiznal Šotola.

Ve druhém semifinále nastoupí Kladno proti Liberci. Kladenští volejbalisté by si také po roce rádi zopakovali účast ve finále, naopak Dukla loňské účinkování opakovat nechce a ráda by vybojovala finále. Díky loňské účasti ve Final Four vstoupily všechny čtyři týmy do dění letošního ročníku Českého poháru až ve čtvrtfinále. Nejvíce se v něm zapotili kladenští Orli, kteří museli napravovat domácí zaváhání v odvetném utkání na palubovce pražských Lvů.

Program zápasů Final Four:
sobota 22. 2. 2020 - semifinále
15:00 České Budějovice - Karlovarsko
18:00 Liberec - Kladno
neděle 23. 2. 2020
16:00 finále

Reklama

Související témata: