Hlavní obsah

Děkanka porazila Sveivu a je v semifinále Evropského poháru

VANTAA

Florbalistky Děkanky bez potíží postoupily do semifinále Evropského poháru ve finském Vantaa a v sobotu od 12:30 je čeká švédský tým IKSU. České mistryně v pátek v boji o druhé místo v základní skupině A porazily norský celek Sveiva IBK 7:2. Šesti body za tři branky a stejný počet asistencí se na výhře podílela Dominika Šteglová. Pražanky rozhodly už v první třetině, kterou vyhrály 5:0.

Foto: www.pixbo.se

Švédský tým Pixbo Wallenstam - Ilustrační foto.

Článek

Ke splnění svého cíle na turnaji vykročila Děkanka trefou Brennerové přesně po čtyřech minutách hry. Za 143 vteřin zvýšila Rozumová, a pak předvedla své střelecké umění Šteglová, která si mezi 8. a 15. minutou připsala hattrick.

Norskému týmu se povedlo v rozhodnutém utkání korigovat stav. V druhé třetině se trefila pouze Nygardová a brankářku Váňovou překonala ještě v 43. minutě Anderssonová. Po přihrávkách Šteglové ale upravily výsledek opět na rozdíl pěti branek Drbohlavová a Jílková.

"Norky byly slabší než my. Nastoupily jsme do zápasu na dvě pětky a za stavu 5:0 jsme nasadily tři útoky. Sveiva se dostala trošku do hry, ale my jsme si v závěru výsledek bez potíží pohlídaly," řekl ČTK trenérka Děkanky Karolína Šatalíková.

Pražanky si uvědomují, že jejich šance na postup proti švédským vicemistryním IKSU je minimální, přesto se o výsledek chtějí poprat. "Mají tři vyrovnané skvělé pětky. Ale dáme do zápasu všechno a nebudeme nic šetřit na zápas o bronz," slíbila Šatalíková. Celek IKSU si vybojoval účast loni v září v kvalifikaci druhých týmů lig florbalových velmocí v Liberci, kde rozdrtil domácí Crazy Girls 15:1 a vyřadil i švýcarský Zug.

Ze skupiny A postoupil z prvního místa Dietlikon. Obhájce triumfu potvrdil kvality výhrou nad Nižným Novgorodem 21:0. Ve skupině B se poperou o druhé místo Rönnby IBK ze Švédska a Tapanilan Erä z Finska. Šanci na medaili vidí Šatalíková jen v případě, že nebudou stát v cestě Švédky. "Dietlikon je silný, ale když budeme hrát na brejky a bude při nás stát štěstí, můžeme je v jednom zápase porazit. Stejně tak Finky, ale Švédky těžko," dodala Šatalíková.

Skupina A:
Děkanka - Sveiva IBK 7:2 (5:0, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 4. Brennerová (Šteglová), 7. Rozumová (Novotná), 8. Šteglová, 12. Šteglová (Kalecká), 15. Šteglová, 45. Drbohlavová (Šteglová), 54. Jílková (Šteglová) - 33. Nygardová (Andersenová), 43. Anderssonová (Ruudová). Rozhodčí: Andersson, Fahlander (oba Švéd.). Vyloučení: 0:1. Bez využití. Střely na branku: 24:29. Diváci: 99.
Tabulka:
1. Děkanka320125:84
2. Dietlikon220018:44
3. Sveiva310211:252
4. Nižnij Novgorod20026:230

Reklama