Hlavní obsah

Florbalisté Střešovic jsou v semifinále Evropského poháru

VANTAA

Florbalisté Tatranu Střešovice dosáhli už po základní skupině úspěchu na Evropském poháru ve finském Vantaa, když díky páteční překvapivé výhře nad švýcarským mistrem Wilerem-Ersigen 4:3 postoupili z druhého místa do semifinále. O dvě branky českého šampióna proti vítězi Poháru mistrů z roku 2005 se postaral Michal Jedlička, jednou skórovali Milan Fridrich a Tomáš Vávra. Wileru nepomohla ani trefa českého reprezentanta Tomáše Sladkého.

Foto: www.tatran.cz

Florbalisté Tatranu Střešovice (v červených dresech) se radují z branky.

Článek

Tatranu se povedl vstup do utkání a už po 91 vteřinách hry se radoval z vedení, když se trefil kanonýr Jedlička. V 17. minutě ale švýcarský šampión vyrovnal. Při Růnově vyloučení se prosadil Punkari, finská hvězda obranných řad Wileru. Vedení vrátil Pražanům v 32. minutě Fridrich, který skóroval v početní výhodě při Thorsellově trestu.

Při pobytu Slámy na trestné lavici skóroval v početní převaze v 45. minutě za švýcarský tým Sladký. Za devět minut však opět přiblížil postup do bojů o medaile Tatranu Vávra, protože při lepším skóre z předešlých zápasů stačila lídrovi české nejvyšší soutěže k postupu i remíza.

Favorit se s vyřazením a bojem jen o páté místo nechtěl smířit. V 56. minutě neproměnil trestné střílení Krähenbühl, ale za 51 sekund zužitkoval Růnovo vyloučení opět Punkari. Střešovice se v závěru ubránily a při power play soupeře jim zajistil výhru vteřinu před koncem střelou do prázdné branky Jedlička.

Skvělý úspěch

"Je to skvělý úspěch, jsme samozřejmě šťastní," řekl po zápase trenér Tatranu Petr Ďarmek serveru florbal.cz. "Dodrželi jsme taktiku, ale úplně optimální výkon to stejně nebyl. Stálo nás to ale velkou spoustu sil, hráli jsme na dvě pětky a někteří z kluků jsou hodně utavení. Martin Zich má skvělou formu, chytá tady ve velkém stylu," uvedl kouč.

Zich se dostal do role jedničky po onemocnění Jiřího Vochozky, který nemohl do Finska odcestovat. Z nájezdu se ale gólman, který přišel jako součást výměny z FbŠ Bohemians za Tomáše Kafku, nenechal od Krähenbühla překonat. "Byl jsem klidný. Myslím, že byl víc nervózní než já. Musel dát a měl velkou zodpovědnost. Čekal jsem, že udělá nějaký rychlý pohyb a naštěstí to opravdu nezvládl," řekl Zich.

Autor dvou branek Jedlička dohrával zápas i s obnoveným svalovým zraněním. "Je to špatné, ale snad se to podaří pro sobotu rozhýbat," prohlásil pro florbal.cz. Podle něj Wiler neunesl tíhu utkání. "Byl to pro ně velký závazek. Myslím, že nás museli porazit a byli z toho nervózní," dodal Jedlička.

K boji o finále nastoupí Tatran v sobotu od 18:30 proti vítězi skupiny B - buď švédskému Warbergu nebo SSV Helsinky.

Skupina A:
Tatran Střešovice - SV Wiler-Ersigen 4:3 (1:1, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 2. Jedlička (Fridrich), 32. Fridrich (Vávra), 54. Vávra (Deutsch), 60. Jedlička - 17. Punkari (Zingg), 45. Sladký (Punkari), 57. Punkari (Thorsell). Rozhodčí: Polverari, Bengtsson (oba Švéd.). Vyloučení: 3:2. Využití: 2:2. Střely na branku: 20:19. Diváci: 385.
Tabulka:
1.AIK Stockholm2 2 0 020:134
2.Střešovice3 2 0 118:144
3.Wiler-Ersigen3 1 0 215:162
4.Viking Řím2 0 0 23:130

Reklama