Hlavní obsah

Atlanta a Miami si v NBA zopakují závěr prosincového zápasu

NEW YORK

Poprvé po čtvrt století přijalo vedení NBA protest jednoho z týmů na opakování zápasu. Basketbalisté Miami a Atlanty musejí proti sobě nastoupit znovu k necelé závěrečné minutě prosincového utkání, v němž byl neoprávněně vyloučen po šesté osobní chybě pivot floridského celku Shaquille O'Neal. Posledních 51,9 sekundy si zopakují před dalším vzájemným duelem 8. března v Atlantě.

Článek

Když se naposledy utkaly oba týmy 19. prosince, personál obsluhující výsledkovou tabuli zapsal chybně O'Nealovi šestou osobní chybu. Po ní následuje vyloučení, jenže slavný pivot a druhý nejproduktivnější hráč Miami jich měl ve skutečnosti na kontě jen pět a mohl tedy pokračovat. Po jeho odchodu Atlanta proměnila dva trestné hody, ujala se vedení 114:111 a prodloužení nakonec vyhrála 117:111.

Za chybný statistický údaj NBA v pátek udělila domácí Atlantě i pokutu 50 000 dolarů. "Jsme jen lidi, děláme chyby," komentoval rozhodnutí majitel klubu Hawks Michael Gearon. "Nebyl v tom žádný úmysl, máme zkušené zapisovatele, prostě se něco takového může stát," dodal.

Naposledy NBA zrušila výsledek zápasu a poslala znovu dva týmy na hřiště v roce 1982. Tehdy si o čtyři měsíce později zopakovaly zápas San Antonio a Los Angeles Lakers. Na rozdíl od původního výsledku se napodruhé radovalo z výhry San Antonio.

Reklama

Související témata: